Bu defa Microsoft ile karşı karşıya geldi: Elon Musk'tan tehdit!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu defa Microsoft ile karşı karşıya geldi: Elon Musk'tan tehdit!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ın patronu Elon Musk, teknoloji ve yazılım devi Microsoft'u dava etmekle tehdit etti. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini izinsiz kullandığını ileri sürdü.

Sosyal medya platformu Twitter'ın sahibi Elon Musk, teknoloji devi Microsoft'u sosyal medya şirketindeki verileri izinsiz kullanmakla suçlayarak dava etmekle tehdit etti. Multi-milyarder iş insanı, yeni bir tweetinde, "Twitter verilerini kullanarak yasa dışı bir şekilde eğitildiler. Dava zamanı" dedi. Microsoft'un Twitter verilerini kullanarak yasa dışı bir şekilde herhangi bir şeyi nasıl eğittiği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak teknoloji devinin ChatGPT geliştiricisi OpenAI'nin önemli bir yatırımcısı olduğunu belirtmekte fayda var. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1648784955655192577

Ayrıca Elon Musk, bir başka tweette ise, "fikirlere açık" olduğunu belirtse de, "Ancak Twitter veri tabanını sökmek, reklamları kaldırmak ve ardından verilerimizi başkalarına satmak iyi bir çözüm değil" diye ekledi.

Öte yandan, Microsoft'un Twitter'ı kurumsal reklamcılık platformundan kaldırmayı planladığı ortaya çıkmıştı. Musk'ın hamlesinin nedeni de Microsoft'un planına bir karşılık gibi görünüyor. 

MICROSOFT'UN HAMLESİNE KARŞILIK DAVA TEHDİDİ

BBC'nin haberine göre, 25 Nisan'dan itibaren Microsoft'un sosyal medya yönetim aracını kullanan reklamverenler artık panolarından Twitter'a erişemeyecek. Twitter'ı kurumsal reklamcılık platformundan kaldırmayı planlayan Microsoft, diğer sosyal medya ağlarına ilişkin ise, "Facebook, Instagram ve LinkedIn gibi diğer sosyal medya kanalları kullanılabilir olmaya devam edecek" şeklinde bilgi verdi. 

Microsoft'un hamlesi, Twitter'ın kullanıcıların API'sine erişmek için şirketin ne kadar ödemek zorunda kalacağını açıklamasından neredeyse bir ay sonra geldi. Wired'ın haberine göre, Microsoft gibi kurumsal şirketlerin ödemesi gereken miktar ayda en az 42 bin dolar. Microsoft bunu kolayca ödeyebilecek olsa da, bunun yerine Twitter'ı bırakmayı seçmiş görünüyor.

Sosyal medya yönetim aracında Twitter'a verilen desteğin kesilmesi, reklamverenlerin artık onu taslak tweetler oluşturmak, yönetmek veya planlamak ve ayrıca geçmiş tweet'leri ve etkileşimleri görüntülemek için kullanamayacağı anlamına geliyor. 

Musk'ın dava tehdidinin gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. Ne olursa olsun, Microsoft'un kararı Twitter için çok kötü bir zamanda geldi. Sosyal ağ, Musk'ın devralmasından bu yana sürekli olarak reklamveren kaybediyor ve dijital pazarlama analiz şirketi Pathmatics by Sensor Tower'a göre, en iyi bin reklamverenin yarısından azı Ocak ayında reklamlara para harcadı.

MUSK SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Tesla ve SpaceX şirketlerinin de patronu olan Musk, Ekim ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığından beri işgücünü yaklaşık yüzde 80 oranında azalttı ve 'mavi tik' işareti için kullanıcılardan ücret alınması da dahil olmak üzere çeşitli önlemlerle şirketin finansmanını artırmak için harekete geçti.

Son aylarda, aralarında teknoloji devi Apple'ın da bulunduğu büyük şirketlerin, Twitter'daki içeriğin nasıl yönetildiğine ilişkin endişeleri nedeniyle platformda reklam vermeyi durdurduğu ortaya çıktı.

Kasım ayında Musk, Twitter'ın gelirinde 'muazzam' bir düşüş gördüğünü söyledi ve aktivistleri reklamcılara baskı yapmakla suçladı.

Kısa süre önce BBC'ye konuşan Musk, Twitter'ın 2023'ün ikinci çeyreğine kadar kârını artıracağını ve doğru kişi gelirse şirketi satabileceğini söyledi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

(BBC) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...