Elon Musk'tan beklenen duyuru! Twitter 2.0 tarihini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan beklenen duyuru! Twitter 2.0 tarihini açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, 'Twitter 2.0' olarak adlandırdığı ‘yeni Twitter dönemi’nin başlangıç tarihini verdi. Milyarder girişimci Elon Musk, Twitter’a dair gelecek planlarını açıkladı. Şirketten sızan bir belge ise mikroblog platformu Twitter’da olup bitenleri gözler önüne serdi. Twitter'ın aktif kullanıcı sayısındaki düşüş ve reklam verenlerin kaçışı mali açıdan Twitter'ı endişelendiriyor. İşte Twitter'da yaşanan son gelişmeler...

Elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk, yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında sosyal medya şirketi Twitter’ı 28 Ekim’de resmen satın almıştı. Mikroblog sitesi olarak gösterilen Twitter’da köklü değişiklikler yapmaya daha ilk günden başlayan milyarder, çalışanların yarısından fazlasını işten çıkarmıştı. Hatta geçtiğimiz hafta Twitter’ın Brüksel’deki ofisinin işten çıkarmalar sonrası gerçekleşen istifalarla kapandığı ortaya çıkmış ve Avrupa Birliği Twitter’ın ‘içerik denetleme’ kurallarına uyum sağlayamayacağı konusunda endişe ettiklerini dillendirmişti. Bu ve diğer onlarca gelişmenin ortasında Twitter planlarını açıklayan Musk, yeni tweetleri ile gündemde. 

Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu 'Twitter 2.0' dönemi başlıyor… Milyarder girişimci, köklü değişikliklerin yapılacağının sinyalini verirken, kendisiyle birlikte gelen yeni döneme ‘Twitter 2.0’ demişti. Elon Musk, Twitter 2.0’ın 2023 yılına kadar hayata geçeceğini söyledi. Bu konuda Twitter hesabı üzerinden görüşünü bildiren Musk, “12 ila 18 ay içinde aylık bir milyar kullanıcıyı aşan Twitter'a giden bir yol görüyorum” dedi.

BELGELER SIZDI, TWİTTER GERÇEKLERİ GÖRÜNDÜ

Twitter’a ilişkin sızan belgelerde, Elon Musk’ın şirketin başına geçtiği günden bu yana günlük oturum sayısının düştüğü ortaya çıktı. 28 Ekim - 19 Kasım arasındaki günlük oturum sayısı, 2 Ekim - 27 Ekim tarihleri arasındaki döneme göre yüzde 3 daha düşüktü. Şirket içi raporlara göre en aktif Twitter kullanıcıları platformu terk ediyor. Bu aktif kullanıcıların içeriklerinden elde edilen gelir, Twitter gelirinin yarısına tekabül ediyor.

Bu arada, Twitter 2022’nin ortalarında 238 milyon aktif kullanıcısı olduğunu açıklamış, Elon Musk ise geçtiğimiz hafta günlük ortalama 259,4 milyon kullanıcıyla rekor kırdığını söylemişti.

(Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...