Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI'den yeni bilgiler: Alışılmışın dışında olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI'den yeni bilgiler: Alışılmışın dışında olacak
TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesiyle birlikte yapay zeka alanında devrim yaşandı. Birçok teknoloji şirketi, kendi yapay zeka araçlarını geliştirmeye başladı. Elon Musk da bu akıma katıldı ve xAI adında yeni şirketini kurdu.

OpenAI, geçen yıl yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi geliştirdi. ChatGPT, doğal dili anlama ve özgün içerikler üretme özellikleri sayesinde tüm dünyada popüler hale geldi. Dünyaya hızla yayılan sohbet robotu, diğer büyük teknoloji şirketlerini de etkiledi.

Tüm bunların sonucunda yapay zeka alanında rekabet ortamı meydana geldi. Böylece gözler Elon Musk'a çevrildi. Ünlü iş insanı ise kısa süre önce xAI adında kendi yapay zeka şirketini kurduğunu açıkladı. Bugün Gizchina tarafından paylaşılan haberde xAI hakkında bazı ön bilgiler verildi.

XAI, ALIŞILMIŞIN DIŞINDA OLACAK

Gizchina tarafından paylaşılan habere göre yapay zeka şirketi xAI, Elon Musk'ın diğer şirketleri Twitter ve SpaceX ile iş birliği yapacak. Elon Musk, yapay zeka aracını geliştirmek için Twitter'daki verilerden yararlanacak. Yapay zeka aracının bu şekilde pekiştirmeli şekilde geliştirileceği tahmin ediliyor. 

Elon Musk, Twitter'da yaptığı bir sesli sohbette yapay zeka şirketindeki gelişmelerde "politik olarak doğru" bir yola bağlı kalmayacaklarını belirtti. İş insanı bu şekilde kendi geliştirdiği yapay zeka modelinin diğerlerine göre alışılmışın dışında olacağını dile getiriyor.

Öte yandan Elon Musk yakın zaman önce OpenAI'ın ChatGPT için Twitter'dan yasa dışı veri topladığı gerekçesiyle erişim engeli getirdi. Fakat bu engel oldukça kısa sürdü ve iş insanı sosyal medya platformunu eski haline çevirdi.

(Kaynak: Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...