Elon Musk'ın 'Twitter paranoyası'... Sabotaj korkusu ofis kapattırdı! Çalışanlara giriş kapandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'i satın aldığından bu yana verdiği kararlarla tartışmaların odağına oturan ve platforma ciddi ekonomik zararlar veren Elon Musk, strateji değiştirdi. Geçtiğimiz günlerde Twitter ofisinde uyamaya başladığını ve Twitter'i toparlamak için ciddi adımlar attığını söyleyen Musk, bu defa da sabotaj korkusuna kapıldı. Öyle ki Twitter ve Tesla'nın ilginç patronu, çalışanlarını bir süre ofise almama kararı aldı.

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ın, 44 milyar dolara Twitter'ı almasının ardından platformda ardı ardına yeni gelişmeler yaşanıyor. Yönetim kadrosunu tamamen devreden çıkaran ve işçi kıyımları yapan Musk, mavi tik için ücret dönemine de geçerek, Twitter'ı tarihinin en büyük ekonomik zarar dönemine soktu. İşlerin sarpa sarması üzerine çıkış arayan Musk, paronayalarının esiri olmaya başladı. İddialara göre çözüm sürecinde sabotaja uğramaktan korkan Musk'ın sistemlerin çalışması için Tesla'dan mühendis getirdiği belirtiliyor. Öte yandan Twitter çalışanlarına gerekçe gösterilmeksizin şirket ve ofis binalarının 21 Kasım Pazartesi gününe dek kapalı olacağını bildirildi.

TWITTER OFİSLERİNE GİRİŞLERİ DURDURDU

Musk, sabotaj ihtimaline karşı ofislere girişleri Pazartesi gününe kadar durdurdu. Şu anda Twitter çalışanlarının önemli bir kısmının şirkete giremediği öğrenildi. Sistemlerin çalışması için Musk'ın Tesla'dan mühendis getirdiği belirtilirken, açıklamada herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

MUSK'TAN ÇALIŞANLARA 'EMİR' E-POSTASI

Öte yandan ElonMusk çalışanlarına bir posta yollayarak, onlardan uzun saatler boyunca çalışmasını istediği öne sürüldü. Gelişmelerin ardından yüzlerce Twitter çalışanının şirketten ayrıldığı tahmin ediliyor. Reuters'ta yer alan bilgilere göre, yapılan bir online ankette, 180 kişinin yüzde 42'si "Çıkış seçeneğini kullanıyorum, özgürüm!" sonucunu seçti. Dörtte biri kalmayı "gönülsüzce" seçtiklerini söylerken ve ankete katılanların yalnızca yüzde 7'si "kalmak için eveti tıkladıklarını" belirtti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...