8 dolarlık mavi isyan! Elon Musk'ın Twitter kararı ünlülerde 'tik' yaptı

- Güncelleme:
8 dolarlık mavi isyan! Elon Musk'ın Twitter kararı ünlülerde 'tik' yaptı

Teknoloji Haberleri

Twitter’a ücret ödemeyi kabul etmeyen Jennifer Lopez, Harry Styles, Bill Gates, Lady Gaga, Papa Francis, Justin Bieber, Beyonce, Kim Kardashian ve Ronaldo gibi ünlü isimler ‘mavi tik’ini kaybetti. Türkiye’den de birçok ünlü isim bu duruma isyan etti

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter Blue aboneliği olmayan hesapların “mavi tik”lerini kaldırmaya başlaması yeni bir kavganın fitilini ateşledi. Ünlüler Twitter’a savaş açarken SpaceX roketinin patlamasının da etkisiyle Musk’ın serveti bir günde 13 milyar dolar eridi. 

Musk, uzun süren tartışmalı bir sürecin sonunda Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı. Ardından sosyal medya platformunda ücretli bir uygulama başlatacağını duyuran Musk, “mavi tik” sahibi olmak isteyenlerin aylık 8 dolar ücret ödemesi gerektiğini açıklamıştı. Ödemelerini yapmayanların mavi tiki 20 Nisan gecesi itibarıyla kaldırılırken çok sayıda ünlü isim ve kurum, boykot kararı aldı. Ücret ödemeyi kabul etmeyip “mavi tik”i kaybeden isimler arasında Jennifer Lopez, Harry Styles, Bill Gates, Lady Gaga, Papa Francis, Justin Bieber, Beyonce, Kim Kardashian ve Ronaldo gibi isimlerin yanı sıra  gazeteciler de yer alıyor. Ayrıca BBC gibi uluslararası medya kuruluşları da “devlete bağlı medya” ve “kamu/hükûmet tarafından finanse edilen basın kuruluşu” etiketlerini kaybetti. 

Türkiye’den birçok ünlü ismin de mavi tiki bir gecede kayboldu. Bu isimlerden biri de Twitter’de 6,7 milyon takipçisi bulunan şarkıcı Demet Akalın’dı. Akalın “Heyyyu Elon Musk; sen yokken biz vardık be gülüm. Ben tiksiz de Demet Akalın’ım, bizi herkes tanır” mesajını paylaştı.

8 dolarlık mavi isyan! Elon Musk'ın Twitter kararı ünlülerde 'tik' yaptı

Ünlü oyuncu Zafer Algöz de “Yel kayadan toz alır misali İlhan mavi tikimizi kaldırmış. Dünyanın çevresini kimseye sormadan uydularınla çöplüğe çevirdin. Mahkemede görüşürüz İlhan. Bunu sen istedin. İlhan’ın mavi tikine Beşiktaş’ımızın kartalını koyuyorum” diyerek duruma tepki gösterirken, Vedat Milor “Elon Musk ve diğer tüm şımarık zenginlere her şeyin para olmadığını gösterebiliriz. Mavi tik nedeniyle etkileşim gücünü kaybetmediğimi kanıtlamak için lütfen retweet ve beğeni! Belki dünyayı değiştirmek imkânsız ama kendi küçük devrimlerimizi yapabiliriz” notunu düştü.

Ünlülerin boykot kararı ve SpaceX roketinin patlaması sonucu Tesla’nın borsadaki hisseleri 24 saat içerisinde 13 milyar dolar eridi. Bu kayıp, yılın en büyük düşüşü olarak kayda geçti. Büyük kayba rağmen Musk’ın toplam net serveti 164 milyar dolar oldu. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...