Elon Musk’ın Tesla’sı Bitcoin’de adeta battı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk’ın Tesla’sı Bitcoin’de adeta battı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elektrikli otomobil devi Tesla, 2022'de kripto para birimi Bitcoin yatırımlarında 140 milyon dolar zarar etti. Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın kripto para birimlerine ilgisi biliniyor. 

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ticaret yoluyla 64 milyon dolar kazanmasına rağmen Bitcoin'de toplamda 204 milyon dolar kaybettiğini açıkladı. Tesla, 2021'in başlarında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yapmış ve CEO Elon Musk bunun ödeme olarak kabul edileceğini söylemişti. Ancak kripto para borsası kısa süre sonra dalgalanmaya başlamıştı ve o tarihten beri şirket, Bitcoin varlıklarının çoğunu sattı. Şu anda Tesla’nın yaklaşık 184 milyon dolarlık Bitcoin’i elinde tuttuğu biliniyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla kripto para borsasına yön veren Elon Musk, kripto camiasının en yüksek profilli kişilerinden biri. Ancak şirketi Tesla, 2022’de Bitcoin’de 140 milyon dolar kaybetti.

TESLA YATIRIMI BİTCOİN FİYATINI ARTIRMIŞTI

Tesla'nın Şubat 2021'de Bitcoin satın alması, kripto para biriminin fiyatının yüzde 25'ten fazla artarak 48 bin dolara kadar yükselmesine neden olmuştu. Bu rekor bir yükselişti. Ardından Mart 2021'de Musk Twitter’da yaptığı açıklamada, Tesla'nın müşterilerin Bitcoin kullanarak araba satın almalarına izin vereceğini söylediğinde yeniden yükseldi. Ayrıca Musk, ABD'deki Tesla müşterilerinin 100 dolara eş değer bir depozito ücretini Bitcoin’e yatırım yapmalarını önerdi. Ancak kripto para birimlerini iklim değişikliğini hızlandıracağı yönündeki bilimsel makaleler sonrası şirket, bu planından vazgeçti ve Bitcon’in fiyatı da yüzde 10 düştü.

Kasım 2022'de Bitcoin’in fiyatı neredeyse 70 bin dolara yükseldi ve Tesla elindeki varlıkların çoğunu elden çıkarmaya karar verince yüzde 50'den fazla düştü.

(BBC News)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...