Elon Musk'ın özel jetini takip eden gencin Twitter hesabı kapatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın özel jetini takip eden gencin Twitter hesabı kapatıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder girişimci ve Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın özel jetini takip eden ve canlı konumunu Twitter'da 500 bin takipçisiyle paylaşan gencin sosyal medya hesabı kapatıldı.

Elon Musk'ın özel jetinin uçuşlarını takip eden Twitter hesabı artık yok. Hesabı yöneten üniversite öğrencisi Jack Sweeney, '@ElonJet' kullanıcı adını taşıyan Twitter hesabının kalıcı olarak askıya alındığını açıkladı. Sweeney, @ElonJet hesabında halka açık uçuş verilerini ve diğer tanınmış kişilerin uçuşlarını takip eden hesapları kullanıyordu. 

Hafta sonu Sweeney, Twitter hesabının kalıcı olarak silindiğini söyledi. Ancak Pazartesi günü genç, hesapta artık herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtti. İlerleyen günlerde, Çarşamba günü Sweeney kişisel Twitter hesabının da askıya alındığını aktardı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Twitter, özel bilgi politikasında bir güncelleme yayınlayarak başka bir kişi hakkında 'canlı konum' bilgisinin paylaşılmasının artık yasak olduğunu duyurdu.

MUSK'IN TEKLİF ETTİĞİ 5 BİN DOLARI KABUL ETMEMİŞTİ

Ocak ayında Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, Sweeney'e hesabı silmesi için 5 bin dolar teklif etti. Sweeney teklifi reddetti ve bunun yerine 50 bin dolar istedi. @ElonJet hesabının 500 binden fazla takipçisi vardı. Ayrıca Instagram'da da Sweeney'in hesabı bulunuyor. 

Şirketi devraldığından beri Twitter'da kaosa neden olan, kendini ifade özgürlüğü mutlakçısı ilan eden Musk, hesabın 'doğrudan bir kişisel güvenlik riski' olduğunu iddia etmesine rağmen, Kasım ayında @ElonJet'i yasaklamayacağını ifade etmişti. Musk'ın fikrini mi değiştirdiği yoksa @ElonJet'i Twitter çalışanlarından birinin mi askıya aldığı şu anda belli değil. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...