Elon Musk'ın kuyusunu kazıyordu... Twitter'dan kovuldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın kuyusunu kazıyordu... Twitter'dan kovuldu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk’ın paylaştığı Biden ile ilgili sansür yazışmalarının ardından gözler Twitter’a çevrildi. Beyaz Saray ile Twitter arasındaki gerilimin ortasında sosyal medya şirketi, daha önce Amerikan istihbarat birimi FBI’da çalışmış olan avukatını da işten çıkardı. 

Twitter’ın avukatlarından Jim Baker, hakkındaki iddiaların ardından kovuldu. Baker’ın, 2020 yılındaki ABD başkanlıseçimi öncesinde gerçekleşen Twitter’ın sansür uygulamalarında rol aldığını gösteren dosyaların yayımlanmasını engellediği söyleniyordu. Bu arada, Twitter’da çalışmaya başlamadan önce Baker’ın FBI’da baş danışmanlık yaptığı biliniyor.

Konuya ilişkin açıklamayı en yetkili isim olan Twitter’ın sahibi Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptı. Attığı yeni bir

Musk, “Baker’ın halk diyaloğu için önemli olan bilgilerin gizlenmesindeki potansiyel rolüne ilişkin endişelerin ışığında, bugün Twitter'dan çıkarıldı.” dedi.

Elon Musk'ın kuyusunu kazıyordu... Twitter'dan kovuldu!

Geçtiğimiz hafta sonu serbest gazeteci Matt Taibbi’nin aracılığıyla Elon Musk, ‘Twitter Dosyaları’ başlıklı sansür yazışmalarını ortaya döktü. Elon Musk’tan önceki Twitter yönetimi ile ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibi arasında geçen yazışmalar da dahil olmak üzere önemli görüşmeler ifşa edildi. Buna göre, 2020 başkanlık seçimi öncesinde Biden’ın ekibi, Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkındaki haberlerin Twitter’dan kaldırılmasını talep etmiş ve Twitter da bu isteği yerine getirmiş. 

Gazeteci Matt Taibbi, Baker’ın bu dosyaların incelenmesinde bulunduğunu ve daha sonraki belgelerin paylaşılmasını Elon Musk’ın bilgisi dışında geciktirdiğini söyledi. 

FBI’DA BAŞ DANIŞMANDI

Haziran 2020’de Twitter’da işe alınan Jim Baker, öncesinde ise ABD’nin iç istihbarat birimi FBI’da eski yönetici James Comey'in baş danışmanlığını yapıyordu. FBI’ın ortaya attığı 2016 başkanlık seçimi kampanyasında Rusya ile Donald Trump arasında gizli anlaşmalar yapıldığına yönelik asılsız iddiaların soruşturulmasında da bulundu. 

Twitter’da ise Vijaya Gadde’nin yardımcısı olarak çalışıyordu ve şirketin önde gelen avukatlarından biriydi. Bu arada Elon Musk, 28 Ekim’de Twitter’ı resmen satın almayı tamamladıktan sonra Vijaya Gadde dahil dört üst düzey yöneticiyi işten çıkarmıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...