Elon Musk'ın istediği oldu: X, görüntülü ve sesli konuşmayı başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Elon Musk'ın istediği oldu: X, görüntülü ve sesli konuşmayı başlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Sosyal medya ağı X (eski adıyla Twitter), görüntülü ve sesli konuşma özelliğini başlattı. X, bir süredir bu özellik üzerinde çalışıyordu.

X platformu kimsenin istemediği başka bir özelliği daha kullanıma sunmaya başladı. Artık kullanıcılar platformda sesli ve görüntülü görüşme yoluyla birbirlerini arayabilecek. Aslında bu gelişme sürpriz olmadı, zira X CEO'su Linda Yaccarino ağustos ayında yaptığı bir açıklamada, sosyal medya platformuna görüntülü sohbetin geleceğini söylemişti.

Bu özellik, X'in, Elon Musk'ın istediği 'her şeyin uygulaması' olma yolundaki son adımı oldu.

Artık bazı kullanıcılar X'i açınca 'Sesli ve Görüntülü aramalar burada!' şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyor. Uyarıda ayrıca kimin arayabileceğinin nasıl gözden geçirileceğine veya özelliğin işleyişinde başka değişiklikler yapabileceğine ilişkin talimatlar da yer alıyor. Bu seçenekler direkt mesajlar (DM) kısmındaki ayarlar bölümünde bulunabilir.

X'te birilerinin sizi aramasına izin vermek istemiyorsanız, DM kısmındaki ayarlar menüsünden düzenleme yapabilirsiniz. Ayarlardan arama seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak eğer bunu açık tutmak istiyorsanız, doğrulanmış kullanıcılardan, adres defterinizdeki kişilerden veya yalnızca takip ettiğiniz kişilerden gelen aramalara izin vermeyi seçebilirsiniz.

X'E INSTAGRAM ÖZELLİĞİ

Sosyal medya ağı X, özellikle azınlıklar ve kadınlar, çocuklar için güvenli alan oluşturma konusunda çok iyi bir geçmişe sahip değil; dolayısıyla neden birçok X kullanıcısının bu özelliği kullanmaya sıcak bakmadığını anlamak zor değil. 

Ayrıca, varsayılan olarak 'açık' durumda olan yeni arama özelliğiyle ilgili uyarıyı da herkes almayacaktır. Bu yüzden insanların X üzerinden sizi aramasını istemiyorsanız, özelliğin aktif olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Arama özelliğinin varsayılan olarak otomatik şekilde aktif olması yerine, kullanıcıların bunu DM ayarlarından aktif etmesi daha 'kullanıcı dostu' bir hamle olabilirdi. Zira istemediğiniz bir X kullanıcısı, sizi rastgele arayabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...