Elon Musk’ın ilginç planı: Araba sinemalı, şarj istasyonlu restoran açılıyor

Düzenleyen:
Elon Musk’ın ilginç planı: Araba sinemalı, şarj istasyonlu restoran açılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, içinde arabalı sinema ve şarj istasyonu bulunan Tesla restoranı planıyla gündemde. Restoranda, iki adet 45 metrelik LED film ekran, iç ve dış oturma alanları ve ziyaretçilerin araçlarını dinlenirken şarj edebilmeleri için 28 süper şarj cihazı olacak.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD’de inşa edilmesi beklenen tesis için yapılan teklifler onaylanırsa, müşteriler kripto para birimi Dogecoin ile de ödeme yapılabilecek. Bu arada Musk, 2018 yılında attığı bir tweette Tesla markalı restoranların şarj istasyonlarının etrafında inşa edilebileceğini söylemişti. Ayrıca geçen yıl, restoran için üç ticari marka başvurusunda bulunduğunu söyledi. 
Tesla ve SpaceX'in milyarder kurucusunun geçtiğimiz ay tesis için yaptığı başvurularda restoranın Los Angeles’ta açılacağı ortaya çıktı. Tesla başlangıçta lokantayı kıyı kenti Santa Monica'da inşa etmeyi planlıyordu ancak daha sonra Route 66'daki Hollywood'da açmak üzere planlarını değiştirdi. 
Mevcut bölgedeki Shakey's Pizza Salonu yıkılarak yerine iki katlı yeni bir Tesla restoranı inşa edilecek. 865 metrekarelik alanda zaten büyük bir otopark var ancak 28 süper şarj istasyonu ve toplam 34 park yerini yerleştirmek için alanın yeniden tasarlanması gerekiyor. Lokantanın zemin katında bir mutfak, oturma alanları ve kabinler bulunurken, binanın kenarında ise bir açık hava alanı yer alacak. Üst kat ise açık oturma alanı ve tiyatro tarzı koltuklardan oluşacak.
Ayrıca personelin otoparktaki araçlara yemek getirmesi için alt katta bir 'carhop alanı' da bulunacak. Toplamda 200'den fazla koltuk olacak. Tasarımın nasıl görüneceğini planlara bakarak söylemek zor ancak Tesla, bu fikri bir 'eski okul' tarzı restoran olarak tanımlıyor. Ancak görünüşe göre, daha çok fütüristik bir tarz benimseyecek. 
Şubat ayında Musk, Hollywood bölgesinde fütüristik bir restoran / arabalı sinema merkezi planını duyurdu. Dört yıl önce ise Twitter'da şöyle yazmıştı: “LA'daki (Los Angelas) yeni Tesla Supercharger lokasyonlarından birine eski bir araba, tekerlekli paten ve rock restoranı yerleştireceğim.”
Tesla, Hollywood’daki mekanın restoran da dahil olmak üzere günde 24 saat çalışır durumda olmasını istemesine rağmen, sinema bütün gece çalışmayabilir. Olası bir açılış tarihi veya menüler hakkında daha fazla ayrıntı ise henüz yok.
Geçen yıl yapılan marka başvurularından biri, ‘restoran hizmetleri, pop-up restoran hizmetleri, self-servis restoran hizmetleri, paket servis restoran hizmetleri’ içindi. Bir diğer başvuru logosu için farklı bir ‘T’ kullanımını gösteriyordu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...