Elon Musk'ın büyük projesiydi, İstanbul - Ankara arasında bile kullanılacaktı... Hyperloop kapanıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Elon Musk'ın büyük projesiydi, İstanbul - Ankara arasında bile kullanılacaktı... Hyperloop kapanıyor!

Teknoloji Haberleri  / Engadget

Milyarder iş insanı Elon Musk dahil birçok teknoloji uzmanının yatırım yaparak kurduğu Hyperloop One şirketi kapanıyor. Hyperloop projesinin ulaşımda devrim yapması bekleniyordu. Hatta Türk mühendislerin, İstanbul ile Ankara arasında ulaşım mesafesini 1,5 saate düşürecek Hyperloop projeleri de bulunuyor.

Hyperloop One bir zamanlar Avrupa ile Çin arasında insanları ve kargoları bir uçtan diğer uca tek bir günde taşıyabilecek yüksek hızlı bir ulaşım aracı kurmayı hedefliyordu. Ancak şirketin bu hayali suya düştü, diğer birçok projesi gibi... 

Bloomberg News tarafından yapılan bir habere göre, şirket projelerini sonladırıyor. Şirketten bir personel teknoloji sitesi Engadget'e açıklama yaparak, Hyperloop One'ın kapatıldığını doğruladı.

Hyperloop One firması, Elon Musk'ın hyperloop ulaşım teknolojileri vizyonu hakkındaki makalesinin yayınlanmasının ardından 2014 yılında kuruldu.

YÜKSEK HIZLARDA ULAŞIM HEDEFLİYORDU 

Şirket başlangıçta hem kargo hem de insanlar için kapalı metal tüpler aracılığıyla uçak benzeri hızlarda uzun mesafeler kat eden kapsüllerle ulaşım sağlamayı amaçlıyordu.

2017'den 2022'ye kadar milyarder iş insanı Richard Branson'ın Virgin Group holdinginin yatırımı nedeniyle Virgin Hyperloop One olarak biliniyordu. Ancak Virgin, geçen yıl şirketin yolcu taşıma planlarından vazgeçip yalnızca kargo hizmeti oluşturmaya odaklanmaya karar vermesi üzerine markasını sessizce geri çekti.

Hyperloop One, önceliklerindeki değişiklik nedeniyle geçen yılın başlarında 100'den fazla çalışanını işten çıkardı.

Bloomberg'e göre şirket bir süredir malî sorunlar yaşıyor ve çalışanların çoğu işten çıkarıldı bile, diğerleri ise 31 Aralık'ta işten çıkarılacak.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...