Elon Musk, X ile LinkedIn'e rakip olacak!

Düzenleyen: / Kaynak: X (Twitter)
- Güncelleme:
Elon Musk, X ile LinkedIn'e rakip olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / X (Twitter)

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter) platformu LinkedIn ile rekabet edecek yeni özelliğini kullanıcılara sundu. X'te artık iş aramak mümkün hale gelecek.

X (eski adıyla Twitter) iş arama dünyasında önemli bir evrime işaret eden bir hamlede bulundu. Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu, LinkedIn benzeri iş arama aracını tüm kullanıcıların kullanımına sundu. Ağustos ayında doğrulanmış kullanıcılara ayrılan ilk beta lansmanından sonra, araç nihayet herkesin erişimine açıldı.

X İŞ ARAMA ÖZELLİĞİNİ KULLANIMA SUNDU

Bu yeni iş arama özelliği, Elon Musk'ın sahibi olduğu şirketler de dahil olmak üzere şimdiden çok sayıda teknoloji şirketindeki açık pozisyonlara ve halihazırda birçok ilana ev sahipliği yapıyor. Şu anda listelenen iş fırsatları arasında Elon Musk'un SpaceX, Tesla, Neuralink gibi birçok girişiminin yanı sıra X (eski adıyla Twitter) ve yapay zeka şirketi x.AI de yer alıyor.

Musk'un LinkedIn ile rekabet edebilecek bir hizmet oluşturma yönündeki ilk vaatlerine rağmen mevcut sürüm oldukça basit bir yaklaşımı koruyor gibi görünüyor. Kullanıcılar reklamlara ve iş tanımlarına göz atabilir, ancak bir başvuruyu tamamlamak için X'teki roller de dahil olmak üzere harici sitelere yönlendiriliyor.

Elon Musk, X ile LinkedIn'e rakip olacak!

Elon Musk liderliğindeki X'in yeni stratejisi, kariyer odaklı yeni özelliğinde de olduğu gibi, sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Şirket yakın zamanda gizlilik politikasını güncelleyerek "iş soruları ve öneriler" için kullanıcıların çalışma geçmişine ilişkin veri toplama olanağını önerdi. Bu güncelleme, X veya diğer gelişmiş iş arama özellikleri için potansiyel işe alım özellikleri hakkındaki iddiaları körüklüyor.

Bu aracın tüm kullanıcılara açılması, kendisini yalnızca sosyal medya platformu olarak değil, aynı zamanda kurumsal bir ağ oluşturma için de merkezi bir platform olarak konumlandırmayı hedefleyen X için önemli bir adım atıyor.

Bu özelliği mobil cihazlarda kullanılabilir hale getirme vaadi ile X, LinkedIn'in hakim olduğu bir pazarda ciddi bir rakip olmaya hazırlanıyor. Platform kullanıcılara, özellikle yüksek profilli teknoloji şirketlerinde, çok çeşitli iş fırsatlarına basitleştirilmiş erişim vaat ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: X (Twitter)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...