Elon Musk'ın işçi kıyımı gün yüzüne çıktı: Yüzde 75'ten bile fazla

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın işçi kıyımı gün yüzüne çıktı: Yüzde 75'ten bile fazla

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’da işler göründüğünde de karmaşık. Sosyal medya devi milyarder iş insanı Musk tarafından satın alındığından bu yana çalışan sayısının yaklaşık yüzde 80’ini kaybetti. 

Twitter’ın son günlerde kötü çalışmasına şaşmamalı. Ekim ayında Amerikan’ın önde gelen gazetelerinden The Washington Post, Elon Musk’ın Twitter çalışan sayısını yüzde 75 oranında azalttığını ileri sürmüştü. O tarihlerde Bloomberg'e’konuşan Elon Musk, yeni satın aldığı oyuncağı Twitter’daki çalışan sayısını yüzde 75 azaltmadığını açıkladı. Aslında Musk doğru söylüyor, Twitter çalışan sayısı yüzde 75 değil, yaklaşık yüzde 80 oranında küçüldü.

CNBC’nin iddiasına göre, Elon Musk tarafından satın alınmadan önce Twitter’da çalışmaya başlayan yaklaşık 7 bin 500 kişiden yalnızca toplamda 1300 kişi ve 550 mühendis şu anda görevini hala sürdürüyor. Diğerleri ise ya Elon Musk tarafından işten çıkarıldı ya da Musk’ın e-posta aracılığıyla çalışanlara gönderdiği uzun saatler yoğun mesai yapma zorunluluğunu içeren ültimatom sonrası istifa etti.

Bununla birlikte, 40'ı mühendis olmak üzere 75 çalışanın şu anda izinli olduğu, sitenin içerik denetimini denetleyen Güven ve Güvenlik ekibinin ise 20'den az tam zamanlı çalışanla devam ettiği bildiriliyor.

ELON MUSK'IN TWİTTER BİLMECESİ

Öte yandan, Tesla ve SpaceX’in de sahibi olan Musk, kuracağı sözde ‘ılımlılık konseyine’ hiç bakmadan, daha önce kalıcı olarak yasaklanmış çok sayıdaki hesabı aktif hale getirdi. Bu noktada milyarder, Twitter anketlerine dayalı olarak kritik operasyonel kararlar verdi.

Kendisini eleştiren gazetecileri ve eleştirmenleri sosyal ağdan banladı. Ayrıca Musk, uzay şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla’dan mühendisleri getirerek hiç alakası olmayan bir alanda, sosyal ağ Twitter’da çalıştırdı, bunu sorgulayan personelleri de kovdu.

Twitter Blue abonelik hizmetini aylık 8 dolara çıkardı ve mavi tik olarak bilinen onaylanmış hesap işaretini bu kapsamda ücretli hale getirdi. Mavi tikin ücret ödeyen herkese sunulup mavi tikli sahte hesap kargaşasına yol açtıktan sonra çok sayıda marka, Twitter’a reklam vermeyi durdurdu. Bu da sosyal medya şirketinin reklam gelirinin yüzde 40 düşmesine neden oldu.

Bugün yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olan Twitter'ı satın almak için kullandığı 13 milyar dolarlık borcun ilk faiz ödemesi ay sonunda yapılacak.

Twitter’ın yanı sıra diğer şirketler de toplu işten çıkarmalarla gündemde. Google bu hafta 12 bin, Amazon dünya çapında 18 bin, Microsoft 10 bin kişiyi işten çıkardı.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...