Elon Musk Twitter’ı bambaşka bir platforma çevirmek istiyor: ‘X’ sosyal medya nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter’ı bambaşka bir platforma çevirmek istiyor: ‘X’ sosyal medya nedir?

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda neler yapacağının sinyalini verdi. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Musk, ‘X’ isimli bir sosyal ağdan bahsetti.

İçinden çıkılmaz bir hal alan ve tarafların mahkemelik olduğu Musk’ın Twitter anlaşmasında yeni bir gelişme daha gerçekleşti. Tesla ve SpaceX şirketlerinin milyarder CEO’su Elon Musk, yeniden Twitter’ı satın almak için bildirimde bulundu. 

Musk, Twitter’a yeni bir satın alma teklifinde bulunduğunu açıkladıktan sonra sosyal medya hesabından ilgi çeken bir paylaşım yaptı. Musk, ‘her şeyin uygulaması, X’ diyerek yeni bir sosyal medya platformundan söz etti. Elon Musk, yeni bir tweette, “Twitter’ı satın almak, her şeyin uygulaması X’i oluşturmak için hızlandırıcı bir adım.” dedi. X’e ilişkin başka bir ayrıntı ise vermedi. 

ELON MUSK'IN WECHAT HAYRANLIĞI

Elon Musk’ın daha önceki açıklamalarına göre bu platform Çin’de kullanılan WeChat isimli sosyal ağa benzeyebilir. WeChat, Facebook, Twitter, Uber, Instagram ve Substack gibi uygulamaların kullanımlarını birleştiren bir ağ. Bu sosyal ağ yemek siparişi vermekten otel rezervasyonu yapmaya kadar çok çeşitli amaçlarda kullanılmakta. 1 milyardan fazla kişi WeChat üzerinden para transferi de yapabiliyor. Ayrıca haber ve sosyal medya akışı için de tercih ediliyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...