Elon Musk Twitter'a rakip olan Meta'yı tiye aldı: 'Copy cat'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter'a rakip olan Meta'yı tiye aldı: 'Copy cat'

TEKNOLOJİ Haberleri

Üç büyük sosyal medya ve mesajlaşma platformunun sahibi Meta şirketi, Twitter’a rakip olmaya hazırlanıyor. Öte yandan Musk, Meta’yı tiye alan bir tweet attı.

Sosyal medya devi Twitter’ı 28 Ekim 2022 günü yaklaşık 44 milyar dolara satın alan iş insanı Elon Musk, bir diğer teknoloji milyarderi Mark Zuckerberg'in şirketi Meta'yla alay etti. Milyarder iş insanı Musk, Meta’nın Twitter’a rakip olma planları karşısında sessiz kalmayarak bir

attı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın sahibi Meta şirketinin Twitter’a rakip sosyal medya ağı geliştirmeye başlaması büyük yankı uyandırırken, Twitter’ın başına geçtiği günden bu yana işten çıkarmalarla, mavi tik satışlarıyla ve radikal Twitter özellikleriyle gündemden düşmeyen Elon Musk’ın nasıl tepki vereceği merak ediliyordu.

Twitter’da Meta’nın Twitter’a rakip bir platform çıkaracağı yönündeki bir haber paylaşımının altına Elon Musk, Meta’yı tiye alarak “Copy cat” yorumunu yaptı.

TWİTTER RAKİPLERİ MODA OLDU

Hayatımıza 140 karakterli tweetler ile giren mikroblog sitesi Twitter Elon Musk tarafından satın alındığı günden bu yana çok çalkantılı bir dönem yaşıyor. Çok sayıda Twitter kullanıcısı artık platformu terk etmek istediklerini, Musk’ın mavi tiki ücretli hale getirmesinden tweet karakter sayısını 4 bine çıkarmasına kadar onlarca yeni özellikten hoşlanmadıklarını, Twitter’ın ‘eski tadı’ veremediğini belirtiyor.

Kendilerine yeni bir Twitter arayan kişilerin tercihlerinden biri de Twitter’a alternatif olarak gösterilen mikroblog sitesi Mastodon. Öte yandan, Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, 'BlueSky' adını taşıyan yeni bir platform kuracağını duyurdu. Twitter’ın alternatifi platformlar son dönemlerde yükselişe geçti.

META'NIN TWITTER RAKİBİ ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya denilince akla gelen ilk şirketlerden Meta da bu alanda adım attı. Meta’nın P92 kod adlı bir uygulamayı geliştirmeye başladığı ortaya çıkarken, platformun metin tabanlı paylaşımlar yapılmasını amaçladığı öğrenildi.

Meta, merkezi olmayan bir sosyal ağ üzerinde çalıştıklarını doğruladı ve şu şekilde bir açıklama yaptı:

"Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağı araştırıyoruz. İçerik oluşturucuların ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz."

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...