İmzayı atacak! Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağı tarih belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmzayı atacak! Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağı tarih belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk ile Twitter arasındaki anlaşmada sona gelindi… Twitter’ı satın alabilmesi için finansman desteği sunacak olan bankacılarla toplantı yapan Elon Musk, satın alma işlemini ne zaman tamamlayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Twitter’ı satın alması halinde çalışanların yaklaşık yüzde 75’ini çıkaracağını söylemişti. Bu sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Musk’ın anlaşmayı yokuşa sürdüğü iddia edildi. Ancak Bloomberg’in haberine göre Elon Musk, bankacılarla yaptığı video konferansta satın almayı 28 Ekim Cuma günü tamamlayacağını söyledi. 

Bu arada, bankacıların Elon Musk’a Twitter anlaşmasını tamamlaması için 13 milyar dolarlık finansman sağladığı belirtildi. Musk'ın nakit transferi yapmadan önce anlaşmanın imzalanmasına geçeceği aktarıldı. Haberlerin ardından Twitter hisselerinde de artış görüldü. 

MUSK'IN TWİTTER ANLAŞMASINDA SON DURUM NE?

Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini elinde bulunduran Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık (yani toplamda yaklaşık 44 milyar dolarlık) teklifte bulunmuştu. Twitter ile Elon Musk arasında 25 Nisan’da anlaşma sağlandığı duyurulmuştu. Ancak 13 Mayıs’ta Elon Musk, Twitter’ın sağladığı sahte hesap verilerine güvenmediği gerekçesiyle anlaşmayı askıya almış, 8 Temmuz’da ise birden çok hükmün ihlal edildiği gerekçesiyle anlaşmayı feshetmişti. Bunun üzerine sosyal medya devi milyarder iş insanını anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle dava etmişti. 

Twitter'ın Elon Musk'a açtığı davaya bakan Delaware mahkemesinden hakim Kathaleen McCormick, geçtiğimiz haftalarda davayı durdurmuş ve Musk’a anlaşmayı tamamlaması için 28 Ekim’e kadar süre vermişti. Bu nedenle, 28 Ekim Cuma gününe kadar Elon Musk ya Twitter'ı satın almayı tamamlayacak ya da anlaşmadan çekildiği için Kasım ayında mahkeme süreci başlayacak.  

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...