Elon Musk sözünü tutmadı: Twitter yeniden işten çıkarmalara başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk sözünü tutmadı: Twitter yeniden işten çıkarmalara başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk Twitter’ın başına geçtikten sonra yaklaşık 4 bin kişiyi işten çıkarmıştı. İlerleyen haftalarda artık daha fazla personeli işten çıkarmayacağını söylemesine rağmen Twitter’ın başka personelleri de işten çıkaracağı iddia edildi.

Milyarder Elon Musk, Ekim ayının sonlarında sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Şirketin yönetimini devraldıktan sadece birkaç gün sonra milyarder, 7 bin 500 çalışandan yaklaşık 3 bin 800’ünü kovdu. İlerleyen günlerde sözleşmeli çalışanlardan da çok sayıda kişiyi işten çıkardı.

Twitter’daki toplu işten çıkarmalar ve çalışanlara uygulanan ültimatom sonrası yaşanan istifa dalgası nedeniyle geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında Twitter çokça eleştiri aldı. Bunun üzerine Musk yönetimindeki şirket, daha fazla kişinin işten çıkarılmayacağını açıkladı. Ancak yeni bir iddia şirketin aksini yapacağını ileri sürüyor.

TWİTTER YENİ BİR İŞTEN ÇIKARMA SÜRECİNE GİRDİ

Elon Musk'ın çalışanlarına işten çıkarmaların bittiğini söylemesinden yaklaşık altı hafta sonra Twitter'da işten çıkarmalar yeniden artıyor. Şirket on yıldan fazla bir süredir en düşük çalışan sayısını görebilir.

Şirketi tanıyan iki kişi, Twitter'ın ürün organizasyonundaki 50 çalışanın da önümüzdeki haftalarda işten çıkarılacağını söyledi. Bu arada, iki hafta önce Twitter'ın reklamcılık, güven ve güvenlik ve para kazanma departmanlarındaki çok sayıda çalışan işten çıkarıldı ve Singapur ve Avustralya ofislerinde geçen hafta işten çıkarmalar gerçekleşti.

TWİTTER KURULDUĞU GÜNDEN BİLE DAHA AZ ÇALIŞANLA KALABİLİR

Twitter’ın dünyanın farklı noktalarındaki ve ABD’deki birkaç ofisini kapatması, çalışanları daha fazla işten çıkarmaların yaşanacağı endişesine soktu. Eğer bu iddialar gerçekleşirse, Twitter'ın çalışan sayısı yakında 2 bin kişinin altına düşebilir. 2013’te halka açıldığında 2 bin 700 çalışanı vardı.

Elon Musk’ın yönetimi altında Twitter yaptığı değişikliklerle tepki çekti ve pek çok marka reklam vermeyi durdurdu. Bu da Twitter’ın reklam gelirlerinin düşmesine yol açtı. Zira Twitter reklam gelirlerinden kazanıyor. Musk, Kasım ayında şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiğini söyledi. Yine de, geçen yılın ikinci çeyreğinde, Twitter en son halka açık bir şirket olarak mali tablolarını yayınladığında, günde yaklaşık 3 milyon dolar kaybediyordu. Geçen yılın ilk çeyreğinde Twitter 513 milyon dolar kar açıklamıştı.

(Haber Merkezi / Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...