Elon Musk 'mavi kuş'u resmen bitirdi! İşte Twitter'ın yeni logosu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk 'mavi kuş'u resmen bitirdi! İşte Twitter'ın yeni logosu

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz yılın ekim ayında satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'ı baştan aşağı değiştirmekte kararlı. Milyarderin son hamlesi Twitter'ın logosunu değiştirmek oldu. İşte Twitter'ın yeni logosu...

Elon Musk, Twitter'ın adını ve logosunu değiştirdi. Kullanıma sunulduğu günden bu yana 'mavi kuş' logosu ile tanımlanan Twitter'ın yeni logosu 'X' oldu. Twitter'ın adı ise artık X.corp. Bu arada Elon Musk, 'mavi kuş'a veda etme vaktinin geldiğini günler önce söylemişti. 

Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şirketin San Francisco, California'daki genel merkez binasına yansıtılan yeni logosunun görüntüsünü tweetledi. Ayrıca şirketin sahibi Elon Musk da Twitter'daki yeni bir paylaşımında yeni logoyu gösteren fotoğrafı yayınladı. Musk, "Bu gece genel merkezimiz" dedi. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1683378289031761920

 

Bugün itibarıyla Twitter'ın mavi renkli kuş logosunun yerini 'X' logosu aldı. 

Elon Musk 'mavi kuş'u resmen bitirdi! İşte Twitter'ın yeni logosu

Twitter'ın yeni logosu

TWITTER'IN ADI NEDEN X OLDU?

Aslında Elon Musk, Twitter'ı satın alma girişiminde bulunduğu ilk günden bu yana 'X' hayalinden söz ediyor. Hatta Twitter'ın ana kuruluşunun zaten bir süredir X.Corp isimli bir şirket olduğunu belirtelim. Yani Musk, Twitter'ı satın aldıktan bir süre sonra şirketi X.Corp isimli bir şirkete bağlamıştı. 

Peki, nedir bu X? Twitter'ın adı neden X oldu? Elon Musk, Çin'de kullanılan popüler dijital medya ve sosyal ağ WeChat'e hayranlığından söz etmişti. WeChat, hem haberlerin, makalelerin yayınlandığı hem mesajlaşma hizmetlerinin içinde bulunduğu hem de sosyal medya ağı işlevi gören bir ağ. Musk, Twitter'ı da WeChat gibi yapmak istediğinden söz etmişti. Bir açıklamasında Musk, Twitter için 'her şeyin platformu: X' olacak bile demişti. Şimdi Musk'ın bu planlarına hız verdiğini görüyoruz. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...