Elon Musk istedi, Twitter 'gelmez' denilen özelliği getirdi

Düzenleyen:
Elon Musk istedi, Twitter 'gelmez' denilen özelliği getirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter kullanıcılarının uzun zamandır beklediği ve artık bir 'mem' yani şaka konusu haline gelen tweet düzenleme butonu nihayet gerçek oluyor. Sosyal medya devinden konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Twitter, kullanıcıların tweetlerini yayınladıktan sonra düzenlemeleri için çalışma yaptıklarını duyurdu. Şirketin yeni açıklamasına göre, önümüzdeki aylarda tweet düzenleme butonu Twitter'ın ücretli abonelik sistemi Blue'da test edilmeye başlanacak. Sosyal medya devi yeni özelliği resmi hesabı üzerinden bir

eşliğinde paylaştı.

Şirketin tüketici ürünleri başkan yardımcısı Jay Sullivan, söz konusu özelliğin uzun yıllardır en çok istenen Twitter özelliği olduğunu söyledi. Şirket, geçtiğimiz yıldan beri özelliğin güvenli bir şekilde nasıl oluşturulabileceğini araştırıyor. Şirket yöneticilerinden, "Düzenlenenlerle ilgili zaman sınırları, kontroller ve şeffaflık gibi şeyler olmadan, 'düzenleme butonu' kamuya açık konuşmanın kaydını değiştirmek için kötüye kullanılabilir. Kamuya açık konuşmaların bütünlüğünü korumak en büyük önceliğimizdir" açıklaması geldi. 

JACK DORSEY İSTEMİYORDU

2018'deki bir konuşma sırasında Twitter'ın kurucusu ve önceki CEO'su Jack Dorsey, bir düzenleme düğmesinin kullanıcıların bir tweet'in geniş bir şekilde paylaşıldıktan sonra anlamını değiştirmesine yol açabileceğini belirterek endişe duyduğunu ifade etti. Hatta Dorsey, 2020'deki bir açıklamasında ise Twitter'ın "muhtemelen hiçbir zaman" bu özelliği getirmeyeceğini söyledi.

Elon Musk istedi, Twitter 'gelmez' denilen özelliği getirdiTweet düzenleme böyle görünecek.

Bu tür endişeler devam ederken Facebook, Medium ve Instagram dahil olmak üzere çok sayıda sosyal medya ağı zaten düzenleme seçeneği sunuyor. Ancak bu, kötüye kullanılmadığı anlamına gelmez. Meta'nın eski güvenlik şefi Alex Stamos'a göre, Facebook'un düzenleme özelliği geçmişte bir kripto para dolandırıcılığına yardımcı olmak için kötüye kullanıldı.

Twitter'ın düzenleme butonu görüşü Parag Agrawal CEO olduktan sonra değişti. 1 Nisan'da şirket, Twitter'ın resmi hesabı üzerinden "bir düzenleme düğmesi üzerinde çalıştıklarını" açıkladı. İlk başta şaka olarak algılansa da, Twitter ürün sorumlusu Michael Sayman daha sonra tweet'i şirketin bu özellikle ilgili resmi açıklaması olarak gösterdi. 

Günler sonra, Elon Musk'ın şirketin yüzde 9,2 hissesini satın aldığı ortaya çıktıktan sonra, Tesla CEO'sunun ilk önemli tweet'i, Twitter'ın bir düzenleme butonu ekleyip eklemeyeceği konusunda takipçilerine anket yapmaktı. 4 milyonu aşkın anket katılımcısının yüzde 73.4'lük kesimi Twitter'ın düzenleme butonu eklemesinden yana oy verdi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...