Elon Musk hiç böyle ummuyordu... 44 milyara aldı ama şimdi değeri yarısı bile etmiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk hiç böyle ummuyordu... 44 milyara aldı ama şimdi değeri yarısı bile etmiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder Elon Musk'ı dünyanın en zengin insanı konumundan düşüren sevdasının ne olduğunu birçoğumuz biliyoruz: Twitter. Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı şirketin değerinin üçte iki oranında düştüğü iddia ediliyor.

Milyarder iş insanı Elon Musk, 28 Ekim 2022 günü, uzun süre satın alma anlaşmasını tamamlayıp tamamlamayacağı konuşulduktan sonra sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. Ancak Musk'ın satın almasından bu yana Twitter'ın değeri bir hayli düştü ve haliyle şu anda Musk zararda desek yanlış olmaz.

İlk olarak, geçtiğimiz Mart ayında bir haber gündeme bomba gibi düşmüştü. O tarihlerde, Twitter'ın patronu Elon Musk, çalışanlara e-posta üzerinden yeni hisse senedi tazminat programını gönderdi. The New York Times'ın haberine göre milyarder, e-postadaki değerlendirmesinde Twitter'a yaklaşık 20 milyar dolar değer biçti. Yani şirketin değeri Musk döneminde yarı yarıya düşmüştü. Ancak şimdi durum daha da vahim görünüyor... 

TWITTER'IN DEĞERİ ÜÇTE İKİ ORANINDA DÜŞTÜ

Amerikan medya yayıncısı Bloomberg'in haberine göre, bir finansal hizmet şirketi Fidelity, Twitter'ın şu anki değerini hesapladı. Şirket, Twitter'ın değerinin, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alırken ödediği 44 milyar dolarlık satın alma fiyatından daha da düştüğünü ileri sürdü. Twitter'ın şu anki değerinin 44 milyar doların sadece yüzde 33'ü kadar olduğunu iddia etti.

Yani, Twitter şu anda Elon Musk'ın şirketi satın aldığı miktarın üçte biri kadar ediyor. Peki, 44 milyar doların üçte biri ne kadara tekabül ediyor? Twitter'ın değerinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...