Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı değişiklik bir ülkeyi karıştırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı değişiklikler bir ülkede kargaşaya neden oldu. Milyarder isim Twitter'da eski onaylanmış hesapların mavi tiklerini kaldırınca ortalık karıştı.

ElonMusk geçtiğimiz günlerde Twitter'daki mavi tiki ücretli yapmıştı. Uygulama devreye girince önceden doğrulanmış hesaplardan mavi onay işaretleri kaybolmaya başladı. Ünlü isimler başta olmak üzere birçok kişi duruma tepki gösterdi. 

Öyle ki, daha önce sosyal medya ağından yasaklanan ABD'nin eski devlet başkanı Donald Trump, Papa Francis, sanatçı Beyonce, futbolcu Cristiano Ronaldo ve yüksek takipçili pek çok kullanıcı onaylanmış hesap rozetini kaybetti. Ancak asıl kaos Sudan'da yaşandı.

https://www.instagram.com/reel/Craz8Bcrkae/?img_index=1

SUDAN'DA MAVİ TİK KRİZİ

İç savaşın devam ettiği ülkede Hızlı Destek Kuvvetleri'nin resmi Twitter hesabındaki mavi tik de kalktı. Kısa süre sonra aynı isimde başka hesap açıldı. Üstelik parasını ödeyerek mavi tikini de aldı. Ardından ordu komutanı Muhammed Hamdan Dagalonun öldüğüne ilişkin bir tweet paylaşıldı. Saatler içerisinde tweet 1 milyondan fazla görüntülendi ve adeta bir kargaşa yaşandı. Sonrasında hesap askıya alındı ama durumu çözmek pek de kolay olmadı.

İşte tüm bu kargaşanın nedeni mavi tikin artık parasını ödeyen herkese veriliyor olması. Elon Musk'ın getirdiği Twitter Blue'nun fiyatı ise ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor olsa da aylık ortalama 8 dolar gibi bir ücrete tekabül ettiğini söyleyebiliriz.

İşte para karşılığı kolaylıkla satın alınan bu üyelik, hesapların güvenilirliği konusunda soru işaretlerine yol açmaya devam ediyor.

Bu arada, Beyaz Saray da dahil olmak üzere birçok kamu ve medya kuruluşu Twitter'ın 'mavi tik' uygulaması için ödeme yapmayı kabul etmiyor.

(Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...