Elon Musk eleştirdiği özelliğe sonunda el attı! Twitter’da zaman çizelgesi değişiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk eleştirdiği özelliğe sonunda el attı! Twitter’da zaman çizelgesi değişiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, algoritmik ve ters kronolojik tweetler arasında geçiş yapan ‘ışıltı’ butonunu değiştirerek iOS'ta büyük bir değişikliğin ilk adımını attı.

Sosyal medya platformu Twitter’da zaman çizelgesi yani ana sayfadaki tweetlerin sıralanışı iki farklı şekilde ayarlanmakta. Birincil seçenek ‘sana özel’ şeklinde tanımlanan algoritmik zaman çizelgesi iken, diğer seçenek ‘en son’ adı verilen ters kronolojik sıralama. Algoritmik zaman çizelgesinde, en sık etkileşimde bulunduğunuz kişilerin ve popüler kullanıcıların tweetlerini ve takipleştiğiniz kişilerin beğenileri ile sizin beğenebileceğiniz türden tweetleri öncelikli olarak görmektesiniz. Ancak ters kronolojik ana sayfa düzeninde tweetler en yeniden en eskiye doğru sıralanır ve beğeniler veya önerilen tweetler bu zaman çizelgesinde görünmez.

Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını tamamlamadan önce sosyal medya devinin insanları manipüle ettiğini ve algoritmik zaman çizelgesini kullanıcılara birincil ve varsayılan ana sayfa düzeni olarak dayattığını ileri sürmüştü. Ancak Musk, 28 Ekim 2022 günü resmen satın alarak başına geçtiği Twitter’da, aradan geçen üç aya rağmen eleştirdiği algoritmik tweet düzenini değiştirmedi. Şimdi ise iOS’ta tweet sıralamasını değiştirmeyi kolaylaştıracak bir yenilik ortaya çıktı.

TWİTTER ANA SAYFA DÜZENİ TEK BİR KAYDIRMAYLA DEĞİŞECEK

iPhone telefonlara sunulmaya başlayan yeni özellik sayesinde artık Twitter’daki ana sayfa düzenini değiştirmek tek bir ‘kaydırmaya’ bakacak. Ekran görüntüsünden anlaşıldığı üzere, ‘sizin için’ (algoritmik) ve ‘takip edilen’ (ters kronolojik) zaman çizelgesi arasında geçiş yapmak için sadece kaydırmak yeterli olacak.

Elon Musk eleştirdiği özelliğe sonunda el attı! Twitter’da zaman çizelgesi değişiyor

Bununla birlikte, varsayılan zaman çizelgesi algoritmik olmaya devam edecek. Yani Twitter uygulamasını her açtığınızda ilk karşılaşacağınız ana sayfa düzeni ‘sizin için’ seçeneği olacak. Bunun aksine mevcut sürümde, hem Android'te hem de iOS'ta zaman çizelgesini değiştirmeniz halinde uygulamaya tekrar girdiğinizde aynı ana sayfa düzeninden devam edildiği görülüyor. 

Yeni değişiklikte bir detay da gözlerden kaçmadı. Şirket, daha önce sahip olduğu ‘Home’ yani ‘Ana Sayfa’ tanımını kullanmak yerine TikTok'taki gibi ‘For You’ (Sizin İçin) adını kullanmaya başlıyor. 

(Haber Merkezi / Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...