Elon Musk duyurdu: Twitter’da 280 karakter sınırı kalkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk duyurdu: Twitter’da 280 karakter sınırı kalkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’ın sahibi Elon Musk, yakında ‘daha uzun tweet’ göndermenin mümkün olacağını söyledi. Twitter kullanıcıları şu anda en fazla 280 karakterlik tweetler atabiliyor. Birkaç yıl öncesine kadar karakter sınırı 140’tı.

Kendisini ‘Twitter Şefi’ olarak tanımlayan Elon Musk, Twitter’a gelecek bir yeniliğin daha duyurusunu yaptı. Milyarder iş insanı ve sosyal medya devi Twitter’ın sahibi Musk, tweetler için 280 karakter sınırını kaldıracağını söyledi. ‘Yakında’ daha uzun tweetler atılabileceğinin müjdesini verdi. Bir

cevap veren Musk, "Uzun tweet yapabilme özelliği çok yakında" dedi. 

Elon Musk, geçtiğimiz Nisan ayında da tweet karakter sınırını gündeme getirmiş ve Twitter'ın uzun biçimli tweet'ler için çok geciktiğini ifade etmişti. Ekim ayının sonunda ise Twitter’da yöneltilen ‘karakter sınırından kurtulacak mıyız?’ şeklindeki soruya milyarder, ‘kesinlikle’ cevabını vererek 280 karakter sınırının kaldırılacağına işaret etti.

Twitter 2006'da ilk defa halka açıldığında tweetler oldukça kısıtlayıcı olan 140 karakterle sınırlandırılmıştı. Yani bir tweet en fazla 140 karakter olabiliyordu. Bu da kullanıcıların bir konu hakkında uzun uzadıya açıklama yapmasını oldukça zorlaştırıyordu. Ancak mikroblog sitesi Twitter’ın farkı da burada, karakter sınırında.

2018 yılına gelindiğinde, sosyal medyanın amiral gemilerinden Twitter, kullanıcıların 'kendilerini ifade etmelerini' kolaylaştırmak için karakter sınırı iki katına çıkararak 280 karakterle sınırlı tweetleri kullanıma sundu. Bununla birlikte, karakter sınırı kaldırıldığında Twitter'dan gelen ilk veriler, çoğu Twitter kullanıcısının hala kısa tweetler gönderdiğini gösteriyordu.

TWİTTER UZUN TWEETLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Bu yılın Şubat ayında Jane Manchun Wong isimli saygın teknoloji kaynağı, Twitter'ın ‘Makaleler’ isimli bir özellik üzerinde çalıştığını ve bu özelliğin daha uzun biçimli tweetler atabilmeyi mümkün hale getireceğini ileri sürdü. Jane Manchun Wong, ‘Twitter Makaleleri’nin nasıl görünebileceğinin bir ekran görüntüsünü yayınladı ve uygulama içinde kendi özel bölümlerine sahip olabileceklerini belirtti.

Daha sonra Haziran ayında, Twitter Makaleler, kullanıcıların 2 bin 500 kelimeye kadar bloglar yayınlamasına izin veren ve birkaç yazar tarafından denenen 'Twitter Notlar’ özelliği olarak göründü. Notlar, insanların tek bir içerikte metin, fotoğraf, video, GIF ve gömülü tweet göndermesine ve hatta düzenleme yapmasına izin veren bir özellik olarak açıklandı. Ancak Notlar, o tarihten beri şirkette birçok değişiklik yapan Musk'ın bu ayın başlarında şirketi devralmasından önceki test aşamasından bir türlü çıkamadı.

(DailyMail)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...