Elon Musk dönemi: Twitter istifaları devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk dönemi: Twitter istifaları devam ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter'da birçok değişiklik meydana geldi. Değişiklikler ilk olarak işten çıkarma ve istifalarla yaşandı. Twitter, bugün yine gündeme yeni bir istifa haberiyle daha geldi.

Twitter'ın henüz yeni sayılan Güven ve Emniyet Şefi Ella Irwin, Reuters'a yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu. Irwin, bu göreve Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra Kasım ayın Yoel Roth'un yerine gelmişti. Yani istifa eden Güven ve Emniyet Şefi görevinde henüz yedi aydır bulunuyordu.

GÜVEN VE EMNİYET ŞEFİ'NİN İSTİFA NEDENİ ELON MUSK'IN TUTUMU OLDU

Twitter Güven ve Emniyet Şefi Ella Irwin, Reuters'a yaptığı açıklamada Elon Musk'ın içerikler konusundaki rahat tutumu nedeniyle sosyal medya platformunun çok fazla eleştiri aldığını bu nedenle de istifa ettiğini açıkladı.

Elon Musk, henüz satın almadan önce Twitter'ın yeterince özgür olmadığını belirten paylaşımlar yapıyordu. İş insanı, satın alma sürecinde de Twitter'ın kendi yönetiminde özgür bir platform olacağını belirtmişti.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki istifa eden şef, kendini "konuşma özgürlüğü mutlakiyetçisi" ilan eden patronunu destekliyordu. Fakat eleştiriler sonrasında durum aynı şekilde ilerlemedi.

Elon Musk öncesinde sosyal medya platformunda birçok hesap kapanmıştı. Güvenlik konusunda da sıkı sıkıya bir tutum izleniyordu. Ella Irwin konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmadı. Twitter ve Elon Musk'tan ise açıklama gelmedi.

Ek olarak belirtmek gerekiyor ki Musk, geçen ay Twitter CEO görevine Linda Yaccarino'yu getirdi. Henüz göreve başlamayan yeni CEO, yaklaşık bir ay sonra şirkette aktif olarak görev alacak. Fakat yeni CEO'nun bu kadar çok istifa edilen ve işten çıkarılan bir şirkette görevine ne kadar süre devam edeceği merak ediliyor.

(Reuters ve Digital Trends)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...