Elon Musk daha piyasaya sürmedi bile! Kendi Cybertruck'ını yollara çıkardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk daha piyasaya sürmedi bile! Kendi Cybertruck'ını yollara çıkardı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tesla'nın sıradışı tasarıma sahip SUV aracı Cybertruck'ın piyasaya sürülmesine sadece birkaç gün kaldı. Ancak Vietnam'da bir Tesla hayranı, kendi Cybertruck modelini ahşaplardan yaptı. Ahşap Cybertruck, Musk'ın da takdirini kazandı.

Tesla Cybertruck, bundan tam 4 yıl önce ilk prototipiyle tanıtılmıştı. Birkaç gecikmenin ardından otomobil devinin yeni aracını 30 Kasım Perşembe günü piyasaya süreceği açıklandı. Ancak etkinlikte sadece 10 adet Cybertruck sahiplerine teslim edilecek. Bu arada, Cybertruck'ın fiyatı hala açıklanmasa da Musk, 2019'daki ilk lansmanda SUV aracın 400 bin dolara yakın bir fiyattan satışa çıkacağını söylemişti.

Bununla birlikte, Tesla'nın Cybertruck'ı daha yollara çıkamadan Vietnamlı bir otomobil tutkunu, 100 gün süren yoğun çalışmayla kendi 'ahşap' Cybertruck'ını yaptı. Truong Van Dao isimli kişi, ahşap Cybertruck'ı Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk'a hediye edeceğini açıkladı.

Ahşap Cybertruck'ın tamamen ahşap panelleri, koltukları ve jantları olduğu görülüyor. El işçiliğiyle yapılan ahşapın su geçirmez özelliğe sahip olduğu belirtiliyor. Aracın şasisi, çerçeveleri ve tekerlekleri ise metalden. 

Elon Musk daha piyasaya sürmedi bile! Kendi Cybertruck'ını yollara çıkardı

El işçiliğiyle yapılan aracın ön panelindeki LED ışıkları göz kamaştırıyor. Tek şerit LED aydınlatması da özellikle dikkat çekici. Ayrıca ahşap Cybertruck'ın sol kapısında LED ışıklandırmayla daha dikkat çekici bir hal alan büyük bir "X" logosu göze çarpıyor. 

Vietnamlı üretici, ahşaptan yaptığı Cybertruck'ın maliyetinin 15 bin dolar olduğunu açıkladı. 

Truong Van Dao, daha önce de bir tank, bir Bugatti ve çocuk arabası boyutunda bir Mercedes AVTR tasarladığını söylüyor.

AHŞAP CYBERTRUCK İÇİN MUSK'TAN OLUMLU CEVAP ALDI 

YouTube kanalında aracın yapım süreci anlatılıyor ve video 1 milyondan fazla hesap tarafından beğenildi.

Bu arada Vietnamlı adam, ahşap aracı ilk başta ailesiyle kullandığını ancak artık Musk'a hediye etmek istediğini söylüyor.

Elon Musk daha piyasaya sürmedi bile! Kendi Cybertruck'ını yollara çıkardı

Öte yandan, aracın arkasında ise Tesla'nın ATV model aracı olan Cyberquad için bir bölme de var. Zira adam kendi çocuğu için böyle bir şey düşünmüş ve kullanmışlar da. 

X'teki "ND-WoodArt" adlı hesabından Musk'a mektup yazan Truong Van Dao, ürettiği ahşap Cybertruck'ı milyarder iş insanına hediye etmek istediğini belirtti. 

https://twitter.com/NDWoodArt/status/1720249650706522520

Vietnamlı adam, Musk'tan geri dönüş aldı ve ünlü iş insanı, "Elbette, çok takdir ediyorum." şeklinde yorum yaptı.

Ahşap ustası, Cybertruck'ın önümüzdeki lansmanına katılacak ve ahşap aracın ABD'ye gönderilmesi için Tesla ile iletişime geçtiğini söylüyor. 

TESLA CYBERTRUCK'IN ÖZELLİKLERİ NELER? 

Peki, orijinal Tesla Cybertruck SUV modelinin özellikleri neler? Şimdiye dek çok fazla bilgi olmasa da aracın özellikleri kısmen yayınlanan görsellerden ve sızan test videolarından ortaya çıktı.

Kamyonet modeli olarak da belirtilen Cybertruck'ın ön konsolunda devasa bir dokunmatik ekran yer alacak. Aracın direksiyonu sıradışı bir biçimde kare şeklinde olacak. Koltukları ise son derece rahat ve sportif bir tasarımda üretiliyor.

Elon Musk daha piyasaya sürmedi bile! Kendi Cybertruck'ını yollara çıkardı

Aracın cam tavana sahip olduğu da gelen bilgiler arasında. 

Her ne kadar ilk tanıtım etkinliğindeki şov sırasında camı kırılsa da 'kırılmaz cam'a sahip olduğu ileri sürülüyor.

Ayrıca ultra sert kompozit kalıp şasiyle geleceği de ortaya çıktı. Bunun yanı sıra, aracın dış iskeletinin sert paslanmaz çelikten yapıldığı söyleniyor. 

Teknik detaylara gelecek olursak, Cybertruck, 2700 - 3200 Kg ağırlığa; 5000 Kg çekme ve 1130 Kg taşıma kapasitesine sahip. Son olarak, aracın üç motorlu versiyonla satışa çıkacağı, 0'dan 100 km/h hızlanmasının 3 saniyeden kısa süreceği belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...