Elon Musk, ChatGPT rakibi 'Grok' sohbet robotunu duyurdu: En büyük farkı ise cevaplarında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk, ChatGPT rakibi 'Grok' sohbet robotunu duyurdu: En büyük farkı ise cevaplarında

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyarder iş insanı Elon Musk, yaz aylarında kurduğu xAI isimli yapay zeka şirketinin ilk önemli çalışmasını duyurdu. Musk, dünyada yeni bir teknoloji döneminin kapısını aralayan ChatGPT'ye rakip olacak 'Grok' adlı sohbet robotu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

X'in (Twitter) sahibi Elon Musk, xAI şirketinin geliştirdiği Grok adlı ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotunu piyasaya sürmek üzere. Musk, bugün beta test kullanıcıları için yayınlanacak olan yapay zeka modelini 'bazı önemli açılardan şu anda mevcut olan en iyisi' olarak tanımladı. Beta testinden çıktıktan sonra Grok sisteminin tüm X Premium+ abonelerine açık olacağını söyledi.

Musk'a göre Grok, X hakkındaki bilgilere 'gerçek zamanlı erişim'den yararlanacak ve ChatGPT gibi internet tarama yeteneklerine sahip olacak, belirli konular hakkında güncel bilgiler için web'de arama yapabilecek. Sohbet robotu, muhtemelen ChatGPT'yi ve diğer karşılaştırılabilir metin oluşturma modellerini eğitmek için kullanılana benzer bir bilgi tabanından yararlanarak soruları karşılıklı olarak cevaplıyor.

ELON MUSK'IN GROK CHATBOT'U MİZAHİ CEVAPLAR VERECEK 

Grok'un diğer sohbet robotlarından ayrılan ilginç bir özelliği olacak. Musk, xAI'nin Grok sisteminin mizah içerikli cevaplar verebileceğini söyledi. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1720635518289908042

ABD Nevada merkezli kurulan xAI'in amacı, firmanın resmi internet sitesinde şu şekilde açıklanıyor:

"xAI’ın amacı evrenin gerçek doğasını anlayabilmek. Ekibimiz Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk tarafından yönetiliyor. Biz daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi ile birlikte çalıştık. Hep birlikte bu alanda en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına, özellikle de Adam Optimizer, Batch Normalization, Layer Normalization ve Adversarial örneklerin keşfine katkıda bulunduk. Ayrıca Transformer-XL, Autoformalization, Memorizing Transformer, Batch Size Scaling ve μTransfer gibi yenilikçi teknikler ve analizler sunduk. AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 ve GPT-4 (Büyük dil modeli) dahil olmak üzere alandaki en büyük atılımlardan bazıları üzerinde çalıştık ve bunların geliştirilmesine öncülük ettik. X Corp’tan ayrı bir şirketiz ancak misyonumuzda ilerleme kaydetmek için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın bir şekilde çalışacağız."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...