Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor: İşte Asus ROG Flow Z13

Düzenleyen:
Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor: İşte Asus ROG Flow Z13

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği CES 2022'de (Tüketici Elektroniği Fuarı) birbirinden iddialı ürünler tanıtılacak. Teknoloji devi Asus da CES 2022'ye tüm hızıyla hazırlanıyor. Tayvan merkezli şirket, fuarda "dünyanın en güçlü oyun tabletini" tanıtacağını ileri sürdü.

Oyun tabletleri, bilgisayarlar kadar güçlü olmadığı için kısmen daha az tercih ediliyor. Aslında son yıllarda geliştirilen iOS oyun ekosistemi göz önüne alındığında, önde gelen "oyun" tabletleri muhtemelen Apple'ın iPad serisi. Ancak bu durum birkaç gün sonra değişebilir. Çünkü Asus, oldukça iddialı bir duyuru yaptı. 

Asus, oyun serisi ROG'un resmi Twitter hesabında bir duyuru yaptı. Şirket, ASUS ROG Flow Z13 isimli bir oyun tabletini 4 Ocak 2022'de tanıtacağını açıkladı. Üstelik bu oyun tabletinin "dünyadaki en iyi oyun tableti" olduğunu iddia ediyor.

ASUS ROG FLOW Z13 YOLDA 

Tayvan merkezli şirket, yeni tableti Windows 11 işletim sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkaracak. Bunun yanı sıra tablet, hem dizüstü bilgisayar hem de tablet formunda gelecek. Bu özelliğiyle ROG Flow Z13, yüksek performanslı dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar Microsoft Surface Pro 8'ya benziyor. 

Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor: İşte Asus ROG Flow Z13

Asus ROG Flow Z13'ün tasarımı henüz bilinmiyor. Ancak sızıntılara göre cihazın klavyesi ekran bölümünden ayrı olacak. Bununla birlikte, harici GPU desteği barındıracak tablet AMD’nin Ryzen 6000 serisi APU’su ile çalışacak.

Sızıntı kaynaklarına göre, Asus ROG Flow Z13, 13 inçlik oldukça ince bir tasarıma sahip. Bu arada, grafik kartından daha yüksek performans elde etmek için dizüstü bilgisayara harici bir GPU bağlamasına da izin verilecek. Oyun tableti, kalemle birlikte gelerek çizim yapmak isteyen için de ideal bir cihaz olacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...