Dünya devi Türkiye’de TV üretecek

- Güncelleme:
Dünya devi Türkiye’de TV üretecek

TEKNOLOJİ Haberleri

TV, uydu alıcısı ve küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Skytech, TV grubunda Hyundai’nin beş ülkedeki üretim, satış, pazarlama ve dağıtım haklarını aldı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Şirket, üç yıl boyunca Hyundai marka televizyon üreterek Türkiye, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan’a satışını gerçekleştirecek.  İş birliği doğrultusunda bugüne kadar 20 milyon dolarlık üretim yatırımı gerçekleştiren Skytech, 2024 yılına kadar yaklaşık 10 milyon dolarlık daha ek yatırım yapacak. Avrupa’da global satış ağı kurmayı, depo açmayı da planlayan Skytech’in hedefleri arasında Hyundai’nin 25 ülkedeki tek tedarikçisi olmak da yer alıyor.

Türkiye’deki tesislerinde yıllık 3 milyon adet üretim yaptıklarını belirten Skytech CEO’su Uğur Ünsal “Bugün üretimimizin yüzde 30’unu 17 ülkeye ihraç ediyoruz. Skytech’in yeni ülke ve pazarlara giriş kapısı da olacak iş birliği ile ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını yakın gelecekte 50’ye taşıyacağız. İhracatımızı da her yıl yüzde 50 oranında büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de yüzde 7 olan televizyon pazarındaki payımızı yüzde 15’e çıkaracağız. Üretim, satış ve ciromuzda ciddi bir atılım olacak iş birliği ile 2023 yılı içerisinde sadece Hyundai ürünleri ile 30 milyon dolar, 3 yıl toplamında ise 120 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Ayrıca birçok ülkedeki Hyundai temsilcisini Asya’dan Türkiye pazarına çekip üretim ve dağıtım planımız bulunuyor” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...