Disney+'tan Atatürk dizisi için açıklama niteliğinde paylaşım geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Disney+'tan Atatürk dizisi için açıklama niteliğinde paylaşım geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Disney+, iki gün önce platformunda yer alan Türk yapımlarının neredeyse tamamını kaldırdı. Söz konusu içerik düzenlemesi, Türkiye'nin gündemine otururken Atatürk dizisinin yayınlanıp yayınlanmayacağı merakla bekleniyordu. Disney+, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla soru işaretlerini giderdi.

ANCA adlı Ermeni topluluğu, Aras Bulut İynemli'nin başrolde olduğu Atatürk dizisinin çekimlerinden dolayı Disney+'a linç girişiminde bulundu. Linçlere kulak asmayan şirketin diziyi bir süredir yayınlanması bekleniyordu. Fakat sosyal medyada yapılan paylaşımlar sayesinde Disney+'ın platformda yer alan tüm Türk yapımlarının neredeyse tamamının kaldırdığı fark edildi.

Platformda şu anda sadece en son eklenen Aktris ve Arayış adlı iki Türk yapımı yer alıyor. İçerik değişikliğinden sonra da çekimleri tamamlanan Atatürk dizisinin Disney+'ta yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu. Firmanın resmi Türkiye hesabından yapılan paylaşımda dizinin yayınlanması için yeşil ışık yakıldı.

ATATÜRK DİZİSİ ÇOK YAKINDA YAYINLANACAK

Disney+, Twitter hesabından Atatürk dizisinin ilk fragmanını paylaştı. Fragman videosunun açıklamasına ise "Orijinal dizi Atatürk çok yakında." diye belirtti. Paylaşım, kısa süre içinde sosyal medyanın gündemine oturdu.

https://twitter.com/DisneyPlusTR/status/1675543877598724096

Dizinin kesin olarak ne zaman yayınlacağı belli değil. Fakat Disney+, dizinin yayın tarihi için "Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." diye de ekledi. Bu nedenle 25-26 Ekim 2023 tarihleri arasında dizinin yayına girmesi bekleniyor.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, dizinin yayınlanmaması halinde Disney+ aboneliklerini sonlandıracaklarını belirten paylaşım yaptılar. Yani dizinin yayınlanmaması halinde platformu büyük bir protesto bekliyordu. Öte yandan yayından kaldırılan içerikler için ne gibi bir yol izleneceği henüz bilinmiyor.

(Kaynak, Haber Merkezi)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...