Dişleri cepten parlatacak

Düzenleyen:
Dişleri cepten parlatacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk girişimciler diş kliniklerinde 10-15 bin avroluk cihazların yaptığı işi cebe sığdırmayı başardı. Cep telefonu, tablet ve bilgisayarla çalışan akıllı diş beyazlatma cihazı Dr. White sararmış dişlere son verecek

Ömer Temür - Diş sağılığı kadar dişlerin nasıl göründüğü de önemli. Günlük içtiğimiz çay, kahve, sigara ve tükettiğimiz gıdalar dişlerimizin sararmasına sebep oluyor. Yapılan araştırmalar diş renginin davranış şekillerini etkilediğini gösteriyor. Akıllı diş beyazlatma cihazı Dr. White ise çalışanların korkulu rüyası olan sararmış diş sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. 10-15 bin avroluk cihazları yaptığı işi cebe sığdıran Dr. White ile kullanıcılar dişlerinin selfiesini bile çekebiliyor. 
Türkiye’de kullanıcıların diş sağlığından daha çok dişin nasıl göründüğüne önem verdiğini belirten Pharma Plant Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Orçun Orhun “Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin yüzde 85’i dişini fırçalamıyor. Yani yaklaşık 53 milyon kişinin ağzına hiç diş fırçası değmiyor. İnsanlara niçin dış fırçalamadığı sorulduğunda ise zaman yetersizliğini bahane ediyorlar” dedi. Yerli imkânlarla geliştirdikleri Dr. White ile zaman problemini ortadan kaldırdıklarını ifade eden Orhun “Yaklaşık 1,5 ay önce satışa piyasaya girdik. Cihazı bilgisayarda çalışırken, sosyal medyaya gezinirken ya da televizyon seyrederken kullanabilirsiniz. Diş jeli ile birlikte geliyor. Diş jeli herhangi bir peroksit madde içermiyor. Diş minesine ve diş etine zarar vermiyor. Önce jeli önce dişlerinize sürüyorsunuz. Sonra cihazı kullanıyorsunuz. Üzerinde Android ve IOS cihazları ile bilgisayar için giriş yeri var. Gücünü bu cihazlardan alıyor. 10 dakika boyunca ağzınızda tutuyorsunuz. Üzerinde 16 tane led ışık yer alıyor. Led ışıklar, ağızınıza sürdüğünüz jelin kristali olmasını sağlıyor ve beyazlama sağlıyor. Her 5 kullanımda bir ton daha beyazlık sağlıyor. Dişin tonunu da uygulama üzerinden kendiniz ayarlayabiliyorsunuz” dedi. Aplikasyonu henüz uygulamaya almadıklarını dile getiren Orhun, cep telefonu kullanıcılarının yakın zamanda dişlerini rengini sosyal medyada da paylaşabileceklerini söyledi. Cihaz paketinde yer alan iki adet jel ile birlikte 149 lira fiyatla satışa sunuluyor. Kullanıcılar eczanelerden 20 lira karşılığında 4’lü jel paketi de satın alabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...