Deprem denilince ilk akla 'AFAD Acil' geliyor

- Güncelleme:
Deprem denilince ilk akla 'AFAD Acil' geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

 Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA), Kuantum Araştırma iş birliğiyle yapılan Afet ve Dijitalleşme: Akıllı Şehirler” araştırmasına göre depremde mobil farkındalık arttı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Afet ve Dijitalleşme: Akıllı Şehirler” araştırmasında, katılımcılar arasında en çok bilinen uygulamalar olarak “AFAD Acil”, “112 Acil Yardım”, “Düdüğüm”, “AKUT Güvendeyim” ve “Bridgefy” öne çıktı. Katılımcılar arasında indirme oranı en yüksek uygulama %53,8 ile “AFAD Acil” olduğu görülüyor. 

Araştırmada, afetlere yönelik uygulamaların kullanım oranında kayda değer bir artış olduğu gözlemleniyor. Kullanımın “AFAD Acil” ve “AKUT Güvendeyim” uygulamalarında %100’ün, “Düdüğüm” ve “Bridgefy” gibi uygulamalarda ise %400’ün üzerine çıktığı belirtiliyor.  

Araştırmaya göre, tahmin edileceği üzere İstanbul (%95,7) ve İzmir’e (%97) ilişkin deprem risk algısı yüksek. Ankara ise daha güvenli bir şehir imajına sahip olduğu için bu oran %71,6’ya kadar düşüyor. Araştırma sonuçlarını değerlendiren AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Türkiye’nin afet ve dijitalleşme ile akıllı şehirler kavramının getireceği fırsatlardan yararlanarak gerekli tedbirleri şimdiden alması gerektiğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...