Dell, 24.4 milyar dolara kurucusuna dönüyor

Dell, 24.4 milyar dolara kurucusuna dönüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en büyük üçüncü bilgisayar üreticisi Dell, babasına geri dönüyor.

Dünyanın en büyük üçüncü bilgisayar üreticisi Dell, babasına geri dönüyor. Şirketin kurucusu ve isim babası Michael Dell'in, 24.4 milyar dolar borçlanarak teknoloji devini geri alması olağanüstü kurulda kabul edildi. Dell, değişen teknoloji piyasasına yeniden adapte olmayı planlıyor. Dünyanın en büyük üçüncü bilgisayar üreticisi Dell'i kurucularından Michael Dell geri alıyor. Dell, şirketin yeniden başına geçebilmek için sırayla tüm engelleri aştı ve amacına ulaştı. Düzenlenen olağanüstü genel kurulda hissedarlar şirketin tepe yöneticisi Michael Dell'in bilgisayar devini 24.4 milyar dolar borçlanarak geri almasını kabul etti.
BORSADAN ÇEKİLMEYİ PLANLIYOR
Dell'in isim babası Michael Dell, değişmekte olan teknoloji piyasasına şirketi adapte edebilmek için borsadan çekilmeyi planlıyor.
CARL ICAHN'I DA YENDİ
Michael Dell, birkaç gün önce şirketin yüzde 9'luk hissesini elinde bulunduran ve geri alım planına karşı çıkan ABD'li milyarder Carl Icahn'a karşı verdiği mücadeleden de zaferle çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...