Daha önce bu kadar büyüğü çıkmadı! Yeni iPhone basına sızdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Daha önce bu kadar büyüğü çıkmadı! Yeni iPhone basına sızdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone modellerini piyasaya sürecek. Ancak iPhone 15 tanıtılmadan, bir sonraki yıl tanıtılacak iPhone'un ekran boyutu özelliği sızdı.

ABD merkezli teknoloji firması Apple, Eylül 2023'te iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni akıllı telefonlar piyasaya çıkmadan, 2024 yılında tanıtılmasına kesin gözle bakılan iPhone 16 serisine ilişkin sızıntılar gündeme geldi. iPhone 16 serisinde yer alacak bir modelin, şimdiye kadarki en büyük boyuta sahip iPhone olacağı söylentileri Apple hayranlarını epey heyecanlandırdı. 

iPhone 15 piyasaya sürülmeden iPhone 16'ya ilişkin ortaya atılan ididalar gündeme damgasını vurdu. Teknoloji sitesi MacRumors'un haberine göre, Apple 2024'te, şimdiye kadarki en büyük iPhone'u piyasaya sürecek. Ancak şu anda iddiaları destekleyen hiçbir tasarım görseli ya da bir belge yok. İddiayı ortaya atan isim ise sektörde 'güvenilir' olarak gösterilen bir analist. 

EN BÜYÜK IPHONE GELİYOR

Ünlü Apple analisti Ross Young, iPhone 16‌ Pro'nun 6,3 inç ekran boyutuna; iPhone 16‌ Pro Max'in ise 6,9 inç ekran boyutuna sahip olacağını ileri sürdü. Apple'ın geliştirdiği cihazların panel (ekran) özellikleri üzerine uzmanlaşan Young, sektörde tanınmış bir isim ve sıklıkla doğru sızıntılar yapmakta. Bu yüzden iddia oldukça dikkate değer görünüyor.

Yeni boyut seçeneklerinin Pro modellerine özel olduğunu iddia ediyor. 

Mevcut iPhone 14 Pro'nun ekran boyutu 6,1 inç ve iPhone 14 Pro Max'in ekran boyutu ise 6,7 inç. 

Öte yandan, Samsung Galaxy S23 Ultra telefon şu anda piyasada katlanabilir telefonlar haricinde en büyük ekran boyutuna sahip akıllı telefon ve S23 Ultra'nın ekran boyutu da 6,8 inç. 

(Kaynak: MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...