Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde ortaya çıktı: Bayraktar TB2'ye bir talip daha!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde ortaya çıktı: Bayraktar TB2'ye bir talip daha!

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan turunda ikinci durağı Sırbistan oldu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resmi törenle karşıladı ve ardından iki ülkenin cumhurbaşkanı ortak basın toplantısında konuştu. Vucic, toplantıda Bayraktar SİHA'lar hakkında bir açıklama da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türk SİHA'larında övgüyle bahsetti. Aleksandar Vucic, Türkiye ve Sırbistan savunma bakanlıkları arasında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Türkiye ile birçok alanda projeler gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Savunma sanayi alanında da iş birliği yapılmasına yönelik taleplerimiz oldu. Sırbistan, Türk yapımı Bayraktar İHA'sı satın almak istiyor ve umarız bunu gelecek yıl alabileceğiz." dedi. 

Bilindiği üzere Baykar tarafından gelişitirilen Bayraktar TB2, Dağlık Karabağ ve Ukrayna savaşları başta olmak üzere kullanıldığı bölgelerde savaşın seyrini değiştiren başarılara imza atıyor. Özellikle Rus yapımı askeri sistemleri imha etme yeteneği oldukça güçlü olan Bayraktar TB2, bu nedenle onlarca ülkenin gündeminde yer alıyor. Hatta geçtiğimiz hafta Baykar tarafından yapılan açıklamada ihracat yapılan ülke sayısının 24'e yükseldiği de açıklandı. 

Romanya da geçtiğimiz hafta Türk SİHA'sına talip oldu. Ülkenin savunma bakanlığı, meclise yaptığı başvuruda 18 adet Bayraktar TB2'nin satın alınması için meclisin onay vermesini istedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...