CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu

Düzenleyen:
CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Belgrad'da gerçekleştirilen oyun dünyasının en çok tercih edilenlerinden olan Counter-Strike: Global Offensive'in Dünya Şampiyonası karşılaşmasının galibi, Arjantin ile karşılaşan Türkiye oldu. CS:GO Dünya Şampiyonu oyuncuları 50 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Elektronik sporların ortaya çıkışında önemli bir etken olan Counter-Strike, Global Offensive oyunuyla da en çok kazandıran ve en popüler oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. E-Frag.net tarafından organize edilen 2016 CS:GO Dünya Şampiyonası'nda Arjantin ile çekişmeli geçen final karşılaşmasını 2-1 kazanan Türkiye, kupayı göğüsledi. 

CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu

Turnuvanın en favori takımlarından olan ve hiç yenilmeyen 5 kişilik Türkiye ekibi, turnuvayı kazanarak 50.000 doların da sahibi oldu.

Pazar akşamı neler yaşandı?

CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu
Yarı final eşleşmesinde Fransa'yı 2-1'lik skorla devirmeyi başaran Türkiye, finale yükselen ilk takım olmuştu. İkinci yarı final karşılaşmasında Danimarla ile Arjantin karşı karşıya geldi. Arjantin milli takımının büyük geri dönüşlerine sahne olan eşleşmeyi Arjantin 2-1 kazanmayı başardı ve finale yükselen son takım oldu.

CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu

Türkiye ile Arjantin arasında oynanan final karşılaşmasında Türkiye ilk harita Train'de 11-0 geriye düşmesine rağmen 16-14 kazanmayı başardı. Arjantin ise ikinci harita olan Overpass'te büyük bir üstünlük kurmayı başardı ve 16-5'lik skorla seriye denge getirdi.

CS:GO Dünya Şampiyonu Türkiye oldu

Son harita olan Cobblestone'da Türkiye ağır bir başlangıç yapsada momentumu kendi tarafına çekmeyi başardı ve 16-8'lik skorla hem haritayı, hem seriyi kazanarak şampiyon oldu.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...