Counter-Strike 2'den Mac kullanıcılarına üzücü haber!

Düzenleyen: / Kaynak: Valve
- Güncelleme:
Counter-Strike 2'den Mac kullanıcılarına üzücü haber!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Valve

Counter-Strike 2 oyunu Mac bilgisayarlara gelecek mi? Valve'dan macOS kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan açıklama geldi.

Valve, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Counter-Strike 2'nin Apple tarafından geliştirilen MacBook dizüstü bilgisayarlar gibi şirketin cihazlarında boy gösteren işletim sistemi olan macOS için bir sürümünün olmayacağını resmen açıkladı. CS2'nin Mac'e gelip gelmeyeceği bir süredir konuşuluyordu. Şirket konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulunarak oyuncuları aydınlattı.

CS2 NEDEN MAC BİLGİSAYARLARA GELMEYECEK?

Valve'ın almış olduğu bu karar, uzun süredir beklenen sürümün yalnızca Windows ya da Linux çalıştıran 64 bit bilgisayarlarda oynanabileceği ve oynanmaya devam edeceği anlamına geliyor. Şirkete göre bunun sebebi, işletim sistemini kullanan oyuncu sayısının az olması olarak gösteriliyor. Bu da sadece platform için bir sürümün geliştirilmesini zorlu bir hale getiriyor.

Şirket, Steam üzerinden yayınladığı açıklamada , DirectX 9 veya 32 bit standardına sahip eski sistemlerin yanı sıra artık Counter-Strike: Global Offensive'deki macOS platformunu da desteklemeyeceğinin bilgisini verdi. Valve'a göre bu grubun tamamı, aktif oyuncuların yüzde 1'inden azını temsil ediyordu.

Counter-Strike 2'den Mac kullanıcılarına üzücü haber!

MacOS sistemlerinde sunulan çözüm, Counter-Strike: Global Offensive'in yalnızca 1 Ocak 2024'e kadar çalışacak eski sürümüdür. Bu eski yapı, resmi eşleştirme özelliği dışında oyunun tüm içeriğine sahip olacak.

CS:GO Prime Hesap Yükseltmesini satın alan ve oyun süresinin çoğunu Mac kullanan herkes geri ödeme talebinde bulunabilir. Ancak bu kategoriye girmenin yanı sıra, kullanıcının oyunu 22 Mart ile 27 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında (CS2'nin sınırlı testi ile son sürümün yayınlanması arasındaki tarihler) Mac'te oynamış olması gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Valve
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...