Counter-Strike 2 oyuncularından Valve'ye tepki! Yüzlerce hesap askıya alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Counter-Strike 2 oyuncularından Valve'ye tepki! Yüzlerce hesap askıya alındı

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Sosyal medyada çok sayıda Counter-Strike 2 (CS2) oyuncusu, hesaplarının aniden kapatıldığını ve artık oyunlara erişemediklerini söylüyor. Kullanıcılar, hesaplarının yanlışlıkla askıya alındığını düşünüyor. Valve ise tam anlamıyla itiraf gibi bir açıklama yaptı.

Dünya çapındaki en popüler FPS oyunlarından olan CS2, hayranlarının tepkisini çekti. Valve tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunu (first person shooter / FPS) Counter-Strike 2 (CS2) dünyada en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Ancak CS2 oyuncuları sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda yayıncı firmaya tepki gösteriyor. Sebebi ise, yüzlerce ve hatta çok daha fazla oyuncunun hesabının ‘yanlışlıkla’ kapatılması. 

Sosyal medyadaki ve forumlardaki paylaşımlarda yüzlerce kişinin 'muhtemel bir karışıklık'tan etkilendiği görüldü. Çok sayıda kullanıcı, yanlışlıkla banlandıklarını belirterek, hesaplarına ve dolayısıyla oyunaerişimini kaybettiklerini söylüyor.

Öte yandan, bazı profesyonel e-spor oyuncuları da hesaplarının banlandığını iddia ediyor.

NVIDIA KULLANICILARI GÜNCELLEMEDEN ETKİLENDİ

Konuya ilişkin henüz çok fazla detay yok ancak son güncellemeden Nvidia ekran kartı kullanıcılarının etkilendiği görülüyor. Bununla birlikte, oyun devinin hile karşıtı programının (Vac-Ban) yeni bir güncellemeyle bu karışıklığa yol açmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Valve, son güncellemenin yasaklamaların yanlış yönde uygulanmasına yol açtığını itiraf etti. Firma, sorunu çözmeye çalıştıklarını vurguladı.

Ayrıca hesabı engellenen kullanıcıların, Steam’deki oyun dosyaları üzerinde işlem yapmamaları ve üçüncü taraf yazılımları kullanmamaları tavsiye edildi.

PS NETWORK HESAPLARI YANLIŞLIKLA ASKIYA ALINDI 

Öte yandan, pek çok PlayStation Network kullanıcısı da Pazartesi günü hesaplarının beklenmedik bir şekilde kalıcı olarak askıya alındığını görmüştü. Sony’nin bir kullanıcıya gönderdiği mesajda, "Bu hesap, PlayStation Network Hizmet Şartları ve Kullanıcı Sözleşmesinin ihlali nedeniyle PlayStation Network'te kalıcı olarak askıya alındı" şeklinde bir açıklama yaptığı ortaya çıktı. Salı günü ilerleyen saatlerde, askıya alınan PlayStation hesapları yeniden açıldı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğurcan 6 Aralık 2023 15:57

Cs Go daha iyi bu oyun tam olmamış

Talha 6 Aralık 2023 15:56

Oyun zaten kötü çıktı bir de üstüne bu tarz durumlar oluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...