Çok şaşıracaksınız! Twitter, tweet okuma limitini neden yaptıklarını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çok şaşıracaksınız! Twitter, tweet okuma limitini neden yaptıklarını açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın aldığından beri Twitter'da birçok değişiklik yaptı. Fakat iş insanının en son yaptığı değişiklik, deyim yerindeyse bardağı taşıran son damla oldu. İş insanının açıklaması sonrasında birçok kullanıcı, sosyal medya platformunu terk etmeye başladı. Twitter bugün resmi hesabından yaptığı açıklamada değişikliğin gerekli nedenini açıkladı.

Twitter sahibi  Elon Musk, geçen hafta hesabından yaptığı paylaşımda kullanıcıların tweet okuması için belli sınır getirdiklerini açıkladı. Bu sınır normal kullanıcılar için 600 gönderi, Blue üyeleri için ise 6000 gönderi olarak açıklandı. Elon Musk, sınırlamanın geçici bir süreyle getirildiğini belirtse de Twitter kullanıcıları daha önce internet tarihinde görülmemiş değişiklik için yoğun tepki gösterdi.

İki gündür ise sınırlama kalktı ve kullanıcılar eskisi gibi sınırsız bir biçimde sosyal medya platformunda zaman geçirmeye devam ediyor. Twitter ise bugün yaptığı bir paylaşımla söz konusu değişikliği neden yaptıklarını açıkladı.

TWITTER EKİBİ, SAHTE HESAPLARI TEMİZLEMEK İSTİYOR

Business Twitter Blog'dan yapılan açıklamada sınırlandırma iki neden için gösterildi. Bu nedenlerden ilki Elon Musk'ın sürekli üzerinde durduğu konu olan sosyal medya platformundan sahtehesapları temizlemek oldu İkinci neden olarak ise yapay zeka modellerinin herkese açık verilerini kazınmasını önlemek gösterildi.

Firma, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Kullanıcı tabanımızın gerçekliğini sağlamak için spam ve botları platformumuzdan kaldırmak için aşırı önlemler almalıyız. Bu nedenle, platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırabilmek için kullanımı geçici olarak sınırladık."

Elon Musk, satın aldığından beri sosyal medya platformunu "özgür ve dijital bir ülke" yapma isteğini dile getiriyor. Bunu gerçekleştirmenin ilk yolunu da sahte hesapları temizlemekten geçtiğine inanıyor.

Öte yandan iş insanının sınırlandırmadaki ikinci nedeni de doğrudan ChatGPT ile ilgili. Çünkü OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirirken tweetler dahil olmak üzere internet üzerinde yayınlanmış bütün metinlerden yararlandığı ortaya çıktı. Fakat şirkete bu metinlerden yararlanırken herhangi bir izin almadığı için dava açıldı.

(Kaynak: Business Twitter Blog)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...