Çin'in yerini Türkiye aldı! Türk SİHA'ları rakiplerini bir bir eliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin'in yerini Türkiye aldı! Türk SİHA'ları rakiplerini bir bir eliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Savunma sanayii alanında son yıllarda büyük atılım yapan Türkiye, başarılarına bir yenisini daha ekledi. TUSAŞ, Çinli rakiplerini geride bırakarak Malezya'da düzenlenen SİHA ihalesini kazandı. Uzmanlar, birçok ülkenin artık SİHA tercihini Çin yerine Türkiye'den yana kullanabileceğini vurguluyor.

Bayraktar TB2, Akıncı ve ANKA gibi birçok savunma sanayii ürününü başarıyla üreten ve ihraç eden Türkiye, atılımlarına bir yenisini daha ekledi. Özellikle Ukrayna ve Azerbaycan'da başarılı performansıyla dikkat çeken Bayraktar TB2'den sonra gözler Türkiye'ye çevrildi. Bir başarı haberi de TUSAŞ'tan geldi.

İHALEYİ TUSAŞ KAZANDI

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, SİHA alımı için ülkede düzenlenen ihalenin sonucunu açıkladı. Açıklamaya göre; Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, Malezya'da düzenlenen SİHA ihalesinde iki Çinli rakibini geride bırakarak kazandı.

YENİ TERCİH TÜRKİYE

Uzmanlar, daha önce Çin SİHA'ları kullanan ülkelerin artık tercihlerini Türkiye’den yana kullanabileceğini vurguluyor. Malezya'da yaşayan gazeteci Marhalim Abas, "Muharebe sahasında kullanılan Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı" dedi, Türk SİHA'larının kabiliyetlerine dikkati çekti.

Öte yandan, Türk SİHA'larının performansları Çin'de de yakından takip ediliyor. Geçen aylarda Çin televizyonunda yayınlanan bir programda, Selçuk Bayraktar bir dahi ve 'Türk Steve Jobs' olarak tanıtılmıştı. (TRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...