Çin'den gelen haber Apple'ı hayal kırıklığına uğrattı

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Mac
- Güncelleme:
Çin'den gelen haber Apple'ı hayal kırıklığına uğrattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9to5Mac

Apple'ın en yeni iPhone 15 serisinin Çin'de iyi bir satış başarısı yakalayamadığı ortaya çıktı. Çin'den gelen bu haberin ardından Apple hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1 oranında düştü.

iPhone 15 serisine ilişkin yeni bir rapor Apple'ın hoşuna gitmeyecek. Amerikan yayın organı Bloomberg News'te yer alan bir analize göre, iPhone 15 modelleri, piyasaya sürüldüğü ilk 17 gündeki satışlarında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla iPhone 14'ten daha az satış gösterdi.

Analistler yüzde 4,5'lik bir düşüş tahmin ediyor; bu da Apple ölçeğinde milyonlarca daha az cihazın satıldığı anlamına geliyor. Haberlerin ardından Apple hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1 düştü.

ÇİN'İN TERCİHİ HUAWEI OLDU 

Satış performansındaki bu düşüş, tüketici talebinin azalmasının yanı sıra Huawei gibi Çin'in yerli markalarının rekabeti artırmasına dayanıyor. Jefferies'teki araştırma analistleri, Huawei'nin Apple'ı geride bırakarak bölgede en çok satan akıllı telefon üreticisi haline geldiğini söylüyor ve bu eğilimin 2024 yılına kadar devam edeceğini tahmin ediyorlar.

Son haftalarda Çin, ABD'nin Huawei'ye uyguladığı yaptırımlara karşın, Huawei'nin yeni akıllı telefon modeli Mate 60 Pro'yu çılgınca tüketmeye başladı. Ayrıca Çin, güvenlik riskleri taşıdığını gerekçe göstererek devlet çalışanlarının işyerinde iPhone kullanmasını yasakladı. Bu yasak, Çin'de iPhone'u yerel olarak 'lekeleyen' bir hareket oldu.

Yine de bu yasak, Apple için o kadar da kötü bir haber değildi. Çin bölgesindeki zayıflık, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güçlü görünen yurt içi satışlarla telafi edilebilir.

Apple, iPhone 15 satışlarının ilk hafta performansını da kapsayacak olan (iPhone 15 eylülün son haftası piyasaya sürüldü) Temmuz-Eylül dönemine ait üç aylık gelir ve kâr verilerini 2 Kasım'da açıklayacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...