Çin, uzay istasyonunu turizme açacak

Düzenleyen:
Çin, uzay istasyonunu turizme açacak

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX, Blue Origin ve Virgin Galactic gibi özel uzay şirketlerinin çalışmaları sonucunda uzay turizmi hakeketlenmeye başladı. Şirketlerin kurucuları, kendi geliştirdikleri uzay araçları ile uzayın sınırına uçtu. Ancak Çin de bu harekete katılmaya istekli.

Çin, yakında tamamlanacak olan uzay istasyonunu sivil vatandaşlara açarak uzay turizmine ilgi uyandırmak istiyor. 2003 yılında uzaya çıkarak Çin'in uzaydaki ilk astronotu olarak tarihe geçen Yang Liwei, resmi astronot eğitimi almamış kişilerin yakında Tiangong uzay istasyonunu ziyaret edebileceğini söyledi. Halkın Tiangong'u gezip gezemeyeceği sorulduğunda Yang, "Bu bir teknoloji değil talep meselesi. Böyle bir talep olduğu sürece on yıl içinde gerçekleştirilebilir." dedi.

Yang, şu anda Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın (CPPCC) bir üyesi. Çin'in insanlı uzay uçuşu programının baş tasarımcısı olarak bilinen Zhou Jianping de Yang'ın açıklamasını destekleyerek, Shenzhou insanlı uzay aracının uzay turizmi için kullanılabileceğini söyledi. Bu yorumlar dikkate alındığında, Çin'in uzay turizmi için bir pazar kurmak istediğini gösteriyor.

Çin'in ilk olarak üç modüllü T şeklindeki uzay istasyonunu tamamlaması ve tam olarak çalışır hale getirmesi gerekiyor. Çin, Tiangong'u tamamlamak için bu yıl altı uzay görevi başlatmayı planlıyor. Bu görevlerin ikisi yeni modülü taşıyacak, ikisi kargo tedarik görevi ve diğer ikisi ise insanlı uzay uçuşu olacak. İnsanlı iki görevde de üç astronot uzaya gönderilecek.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...