Eski çalışan konuştu: Çin Komünist Partisi protestocuların TikTok verilerine erişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski çalışan konuştu: Çin Komünist Partisi protestocuların TikTok verilerine erişti

TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok hakkında ortaya çok ciddi bir iddia atıldı. Eski bir ByteDance çalışanı, şirketin, Hong Kong protestocularının verilerini İktidar partisine verdiğini ileri sürdü.

Sosyal medya platformu TikTok, uzun zamandır Çin hükümeti ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler tarafından kısıtlamal ve yasaklamalara maruz bırakılıyor. Şimdi ortaya atılan bir iddia, TikTok'a karşı daha fazla yasaklamanın önünü açabilir.

The Wall Street Journal'ın haberine göre,TikTok'un ana şirketi ByteDance'in eski bir yöneticisi, mahkemedeki ifadesinde, Çin Komünist Partisi yetkililerinin TikTok kullanan Hong Kong sivil haklar aktivistlerinin verilerine eriştiğini iddia etti.

TIKTOK ÇALIŞANINDAN PLATFORMA SUÇLAMA

ByteDance'in ABD mühendislik ekibini 2017'den 2018'e kadar yöneten ve şirketin Kaliforniya ofisinde bulunan Yintao Yu, Mayıs ayında açılan haksız fesih davasının bir parçası olarak eski şirketi aleyhine konuştu.

Yintao Yu, Çin Komünist Partisi komitesinin 2018'de Hong Kong'daki siyasi aktivistler ve protestocular da dahil olmak üzere kullanıcıların IP adreslerine, SIM kart kimliklerine ve iletişim verilerine eriştiğini ve bunları topladığını iddia etti.

Şirket ise yaptığı açıklamada söz konusu suçlamayı "temelsiz ve asılsız iddia" olarak nitelendirdi. Ayrıca Yu'nun beş yıl önce işten çıkarılmasına karşın bu iddiaları ortaya atmak için neden beş yıl beklediğine vurgu yapıldı.

Yu'nun avukatı, TikTok CEO'su Shou Zi Chew'in mart ayında ABD Kongresi'nde verdiği ifadede Çin hükümetiyle veri paylaşmadıklarını söylemesi üzerine dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. 

TikTok, sosyal medya dünyasına yön verirken kullanıcı sayısını da artırıyor, dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğu biliniyor. 

(Kaynak: Forbes) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...