Teknoloji devlerine bir şok da Çin’den! Foxconn'un Apple fabrikasında COVID-19 kapanması: iPhone üretimi aksayabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji devlerine bir şok da Çin’den! Foxconn'un Apple fabrikasında COVID-19 kapanması: iPhone üretimi aksayabilir

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin, katı COVID-19 önlemlerine devam ediyor. Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi Foxconn’un Zhengzhou eyaletindeki ana fabrikasının bulunduğu bölge koronavirüs vakalarının artması nedeniyle kapatıldı.

Çin’den Apple dahil olmak üzere teknoloji devlerini etkileyecek yeni bir karar çıktı. Foxconn Technology Group'un Zhengzhou'daki ana fabrikasının bulunduğu bölgede yedi günlük kapanma emri verildi. Söz konusu Foxconn fabrikası, dünyanın en büyük iPhone fabrikası olarak biliniyor. Bu nedenle fabrikaya yapılacak sevkiyatların aksayabileceği ve böylece iPhone 14 üretiminin de azalabileceği konuşuluyor.

WeChat hesabı üzerinden açıklama yapan yerel yönetim, sokağa çıkma yasağının 9 Kasım'da sona ereceğini duyurdu. Bununla birlikte, bu son sokağa çıkma yasağı da Çin’in katı ‘sıfır koronavirüs’ politikasını açıkça ortaya koyuyor.

IPHONE ÜRETİMİ DURMA NOKTASINA GELEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde iPhone üretiminin devam ettiği fabrikada koronavirüs vakalarının çıkması nedeniyle kısıtlamaya gidilmişti. Çalışanların yemekhanede yemek yemesi yasaklanmış ve yemeklerini odalarında yemesi talimatı verilmişti. Ayrıca çalışanların fabrikadan çıkmasının da yasaklandığı, bu nedenle yaklaşık 10 kişinin fabrikadan kaçtığı ileri sürüldü.

Çin hükümetinin katı sıfır COVID-19 vakası politikası ülkede ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. İnternette paylaşılan bir videoda da yaklaşık 10 kişinin Foxconn'a ait fabrikanın dışındaki bir çitten atladığı görüldü. Fabrikada kaç koronavirüs vakasının tespit edildiği belli değil.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın tedarikçisi Foxconn, Zhengzhou tesisinde 200 bin işçi çalıştırıyor ve kaç kişinin enfekte olduğuna dair resmi bir sayı henüz açıklamadı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...