Çin çevre gözlemleri yapmak üzere Yünhay-1 isimli uydusunu fırlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin çevre gözlemleri yapmak üzere Yünhay-1 isimli uydusunu fırlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Son yıllarda uzay faaliyetlerini gittikçe artıran Çin, yeni uydularını bir bir fırlatıyor. Asya ülkesi son olarak çevre gözlem uydusu Yünhay-1'i Long March-2D isimli roket ile fırlattı.

Çin, atmosfer, deniz ve uzay çevresi gözlemlerinde kullanılan 'Yünhay-1' uydularının üçüncüsünü uzaya gönderdi. Xinhua ajansının haberine göre, 'Yunhay-1 03' uydusu, Long March-2D taşıyıcı roketiyle ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı. Uydunun fırlatıldıktan sonra planlanan yörünge konumuna yerleştiği aktarıldı.

Şanghay Uzay Uçuşu Teknolojisi Akademisi (SAST) tarafından geliştirilen uydu, bilimsel araştırmalar ve afet önleme çalışmaları için kullanılacak. Yunhay-1 uydularının ilki Kasım 2016'da, ikincisi ise Eylül 2019'da yörüngeye yollanmıştı. Bununla birlikte, Yünhay-1 uydusunun fırlatışı, Long March roketleriyle icra edilen 438'inci başarılı görev oldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...