ChatGPT'ye ödev yaptıranlar dikkat: OpenAI ChatGPT tarafından yazılan metinleri tespit edebilen aracını kullanıma sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT'ye ödev yaptıranlar dikkat: OpenAI ChatGPT tarafından yazılan metinleri tespit edebilen aracını kullanıma sundu

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI, metnin bir insan tarafından mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını tespit etmenize yardımcı olacak bir araç yayınladı. Ancak ChatGPT üreticisi aracın yanlış çıkarımlarda bulunabileceği konusunda uyardı. 

ChatGPT isimli yapay zekaya dayanan sohbet robotu son dönemlerde oldukça popüler. Aralık ayında kullanıma sunulan ve ilk ayında 1 milyon kullanıcı sayısına ulaşan ChatGPT ile kullanıcılar, bir konu vererek sisteme o konuya ilişkin metin yazdırıyor. Bu yönüyle sohbet robotu öğrencilerin de gözdesi haline geldi. Pek çok öğretmen, öğrencilerin ödevlerini ChatGPT’ye yaptırdığını ve bu metinleri bir insanın kaleme aldığı metinlerden ayırt etmenin zor olduğunu söylüyor.

ChatGPT’nin bu özelliğine karşılık geliştirici şirket OpenAI, yeni bir aracı kullanıma sundu. OpenAI’ın başlattığı yeni araç, bir metnin ChatGPT tarafından yazılıp yazılmadığını belirlemenize yardımcı oluyor.

CHATGPT İLE YAZILAN METİNLERİ BELİRLEYEN SİSTEM GELİŞTİRİLDİ

OpenAI’ın yayınladığı araca tıkladığımızda en az bin karakter uzunluğundaki metinleri yapıştırabileceğimiz bir kutu çıkıyor. Kutuya bir metni kopyaladığınızda sistem karşınıza iki seçenekten birini çıkarıyor: ya metnin yapay zeka tarafından oluşturulmuş olabileceğini ya da yapay zeka tarafından oluşturulmuş olma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

ChatGPT'ye ödev yaptıranlar dikkat: OpenAI ChatGPT tarafından yazılan metinleri tespit edebilen aracını kullanıma sundu

Aracı test eden kullanıcılar doğruluk payının yüksek olduğunu ve yapay zekaya yazdırdıkları ve insanların yazdığı metinleri doğru şekilde sınıflandırdığını söylüyor. Yine de OpenAI aracın yüzde 100 doğruluk sağlamayacağını vurguluyor. Ayrıca yapay zeka şirketi, bin kelimelik veya daha uzun metinlerde en iyi sonucu vereceğini belirtiyor.

ÖĞRENCİLER ÖDEVLERİNİ CHATGPT'YE YAPTIRIYOR

Bazen insanlardan bile daha iyi yazılar kaleme alabilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonra OpenAI şirketi, eğitimcilerin baskısıyla karşı karşıya kaldı. ‘Doğal dil modeli’ olarak adlandırılan yapay zeka sistemi öğrencilere cazip yeni bir kopya çekme fırsatı sunarken, ChatGPT'nin hukuk ve işletme yüksek lisans sınavlarını bile 'zar zor da olsa' geçebildiği ortaya çıktı.

Sonuç olarak, ABD New York’taki devlet okulları ChatGPT’ye okul cihazlarından ve WiFi ağlarından erişim engeli getirdi. ChatGPT'nin çıkışı, SEO dostu makaleleri otomatikleştirmeye heves eden medya kuruluşlarına kadar pek çok şirketin de iştahını kabarttı. 

Öte yandan, bu ayın başlarında yapay zeka şirketinin teknoloji devi Microsoft'tan 10 milyar dolarlık bir yatırım aldığı bildirildi. Ayrıca OpenAI'in 29 milyar dolarlık hisse satmayı planladığı da iddia edilmişti ve bu da şirketi ABD'nin en değerli girişimlerinden biri yapabilir.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...