ChatGPT'nin düşüşü devam ediyor: Peş peşe üç ay dibi gördü

Düzenleyen: / Kaynak: Windows Central
- Güncelleme:
ChatGPT'nin düşüşü devam ediyor: Peş peşe üç ay dibi gördü

TEKNOLOJİ Haberleri  / Windows Central

Yeni bir analiz, kullanıcıların ChatGPT'ye olan ilgilerinin yavaş yavaş azaldığını gösteriyor. Zira popüler platform, peş peşe üç ay trafikte dibi gördü.

ChatGPT sohbet robotu son üç ay üst üste trafikte düşüş gördü. Araştırma platformu Similarweb'in derlediği bilgilere göre, ChatGPT'nin kullanıcı tabanındaki düşüşün nedeni yaz tatili olabilir. Şimdi okullar açıldıkça ve öğrenciler, ödevlerini yapmak için popüler sohbet robotunu kullanmaya başladıkça trafiği yükselebilir. 

Öte yandan, kullanıcıların ChatGPT'nin yeteneklerinden yararlanırken harcadığı ortalama süre Mart ayında 8,7 dakika iken, Ağustos ayında 7 dakikaya kadar düştü.

Ağustos ayında, OpenAI şirketinin geliştirdiği yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'nin iflasın eşiğinde olduğunu belirten araştırmalar yayınlanmıştı. Yüksek operasyonel maliyetler ve değişken çıkarlar bu sorunun ana nedenleriydi.

Rakibi Microsoft'un Bing Chat'i gibi ChatGPT de düşüşe geçmiş gibi görünüyor.

CHATGPT RÜZGARI TERSİNE DÖNDÜ

Business Insider tarafından hazırlanan bir rapora göre, Ağustos ayı, ChatGPT'nin web sitesi ziyaretlerinin düşüşe geçtiği peş peşe üçüncü ay oldu. Similarweb'in paylaştığı verilere baktığımızda, yapay zeka destekli sohbet robotunun popülerliğini kaybetmeye başladığı görünüyor. 

Öte yandan, ChatGPT'nin düşüş eğilimi Ağustos ayında hafiflemiş görünüyor; ancak sadece ABD'deki web sitesi ziyaretlerinde yüzde 0,4'lük bir artış var ve dünya çapında hala yüzde 3'lük bir düşüş olduğu aşikar

Similarweb, "ChatGPT'deki demografik değişim, yaz aylarında öğrencilerin web sitesi kullanımının azalmasıyla da örtüşüyor. ABD'de trafik Mayıs'ta yüzde 10, Haziran'da yüzde 15 ve Temmuz'da da yüzde 4 düşerken, aynı aylarda 18-24 yaş grubundaki kullanıcıların yüzdesi Temmuz itibarıyla yüzde 27'nin altına düştü." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Windows Central
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...