ChatGPT'den ücretsiz sesli sohbet özelliği

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
ChatGPT'den ücretsiz sesli sohbet özelliği

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

ChatGPT'ye gelen sesli sohbet özelliği ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Ancak sadece belirli kişiler kullanabiliyor. İşte kimlerin kullanabildiği...

Yapay zeka firması OpenAI, Eylül ayında ChatGPT aracında sesli sohbet özelliğini başlattı. Böylece, kullanıcılar isterlerse chatbot (sohbet robotu) ile gerçek zamanlı olarak konuşma seçeneğine sahip oldu. Ancak bu özellik yalnızca Android ve iOS'taki mobil ChatGPT uygulaması üzerinden kullanılmakta. 

Şirket o zamanlar bu özelliği yalnızca Plus ve Enterprise abonelerinin kullanımına sunmuş, nihayetinde ise diğer kullanıcıların da ilerleyen zamanlarda bu özelliğe kavuşacağının sözünü vermişti. İşte o gün geldi çattı... 

OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman, X'te (Twitter) yaptığı bir paylaşımda, ChatGPT'deki sesli konuşmaların mobil cihazdaki tüm ücretsiz kullanıcılara sunulmaya başladığını duyurdu.

https://twitter.com/gdb/status/1727067288740970877

CHATGPT SESLİ KONUŞMA ÖZELLİĞİNDE SESLENDİRME SEÇİMİ YAPILABİLİYOR 

Şirket, sesli sohbeti ilk defa sunduğunda, "sadece birkaç saniyelik gerçek konuşmadan gerçekçi yapay sesler" oluşturma yeteneğinin riskleri de beraberinde getireceğini kabul etmişti. Örneğin, kötü niyetli kişilerin tanınmış kişilerin veya istedikleri herhangi birinin kimliğine bürünmesine imkan tanıyabilir.

Sonuç olarak ChatGPT'nin ses özelliğinin konuşmalara odaklanmasına karar verildi. Araç şu anda, "yalnızca metinden ve birkaç saniyelik örnek konuşmadan insan benzeri ses" üretebilen bir metin-konuşma modeli tarafından destekleniyor. 

OpenAI, bu yeteneği oluşturmak için seslendirme sanatçılarıyla birlikte çalıştı ve aralarından seçim yapabileceğiniz beş farklı ses sundu.

Özellik kademeli olarak ücretsiz kullanıcılara da sunulduğu için henüz mobil uygulamanızda sesli konuşmayı bulamayabilirsiniz. 

Ayrıca kullanıcıların bu özelliğe erişebilmek için uygulamaya kaydolmaları gerekip gerekmediği tam olarak belli değil. Sesli sohbetler kullanıma sunulduğunda ücretli abonelerin Ayarlar'a ve ardından Yeni Özellikler'e giderek aktif etmeleri gerekiyordu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...