ChatGPT'den iki yeni özellik: Yapay zekada devrim yaşanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT'den iki yeni özellik: Yapay zekada devrim yaşanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, yapay zekayı tüm dünyada popüler hale getirdi. ChatGPT'nin popüler olmasıyla birlikte birçok teknoloji şirketi de kendi yapay zeka modellerini geliştirdi. Farklı yapay zeka modellerinin pazara girmesiyle ciddi bir rekabet ortamı oluştu.

Rekabet ortamında savaşmak isteyen şirketler, yapay zeka araçlarına her geçen gün yeni özellikler ekliyor. GizChina tarafından bugün yayınlanan habere göre, OpenAI da ChatGPT için iki yeni özellikler ekliyor. Bu yenilikler, diğer sohbet araçlarıyla ciddi fark oluştururken yapay zekada da devrim yapacak.

CHATGPT İÇİN İNTERNET ERİŞİMİ ÖZELLİĞİ GELİYOR

OpenAI, ChatGPT için internet erişimi eklentisi ekliyor. ChatGPT bu eklenti sayesinde eksik olduğu konularda araştırma yapıp bilgi edinebilecek.

ChatGPT, birçok konu hakkında bilgi sahibi olsa da yakın zamanda gerçekleşen olaylar hakkında bilgi sahibi değil. Hatta Rusya ve Ukrayna Savaşı gibi önemli bir süreç hakkında bile bilgisi yok. Çünkü yapay zeka destekli sohbet robotu sadece 2021 yılında güncellenen bir veri tabanına sahip.

ChatGPT'nin son olaylar hakkında bilgi sahibi olmaması kullanıcı deneyimini olumsuz olarak etkiliyor. Fakat yeni özellik sayesinde yakın zamandaki olaylar hakkında da bilgi sahibi olacak. Hatta herhangi bir konuyla ilgili internetten makale ve bağlantı da bulup kullanıcılarına sunacak.

ChatGPT için eklenen bir diğer eklenti ise sohbet robotunun özelleştirilmesini sağlayacak. Yenilikle ilgili örnek verecek olursak seyahat şirketleri, ChatGPT'yi kendi sistemlerine entegre edecek. Yapay zeka bu sayede uçak bileti, otel ve tüm diğer konularda şirketlere yardımcı olacak.

(GizChina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...