ChatGPT Plus'a Photoshop'u tarihe gömecek özellik geldi

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
ChatGPT Plus'a Photoshop'u tarihe gömecek özellik geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

ChatGPT, ücretli abonelik planı olan 'Plus' için önemli bir özellik başlattı. Buna göre artık en son beta sürümünü kullanan ChatGPT Plus üyeleri, dosyaları yükleyebilir ve analiz edebilir.

Yapay zeka firması OpenAI, şu anda ChatGPT Plus üyeleri için yeni beta özelliklerini kullanıma sunuyor. Aboneler, yeni güncellemeyle gelen 'çok modlu' desteğin yanı sıra dosya yükleme ve dosyaları analiz etme özelliğine de kavuştu. Çok modlu destek ise, manuel olarak geçiş yapmadan 'Bing ile Gözat' gibi modların kullanılmasına imkan tanıyor. 

Bu yeni güncelleme neler sunuyor? Esasen, kullanıcıların GPT-4 menüsünden Bing ile Gözat gibi modları seçmeleri gerekmeyecek; bunun yerine yapay zeka, bağlama göre kullanıcının ne istediğini tahmin edecek. Yeni özellikler, ChatGPT Enterprise (Kurumsal) planının sunduğu ofis özelliklerinden bir kısmını da bireysel abonelik planına ekliyor.

CHATGPT VERİ ANALİZİ ÖZELLİĞİNİ BAŞLATTI 

The Verge'ün haberine göre, bazı bireysel üyeler çok modlu destekten faydalanamıyor ancak açıklandığı üzere, Gelişmiş Veri Analizi özelliğini artık çalıştırabiliyorlar. 

Peki, ChatGPT, veri analizi nasıl yapıyor? İlk olarak kullanıcı ChatGPT'ye ilgili dosyayı yükler, ardından veri analizi çıkmadan önce platform, dosyayı iyice sindirir ve analiz eder. Birkaç dakikanın ardından sohbet robotu, verileri özetlemek, soruları cevaplamak veya istemlere dayalı olarak veri görselleştirmeleri oluşturmak gibi çeşitli işleri yerine getirebilir. 

ChatGPT Plus'a Photoshop'u tarihe gömecek özellik geldi

Üstelik, yapay zeka destekli sohbet robotunun veri analizi özelliği yalnızca metin dosyalarıyla sınırlı değil. Meta'ya ait sosyal medya platformu Threads'de bir kullanıcı, bir kapibara görseli yüklediği bir konuşmanın ekran görüntülerini yayınladı (üstte); ChatGPT'den DALL-E 3 aracılığıyla buna dayalı Pixar tarzı bir görsel oluşturmasını istediği görülüyor. Daha sonra başka bir görsel (bu seferki hareketli bir kaykay) yükleyerek ve ondan bu görseli eklemesini isteyerek ilk görselin konseptini tekrar etti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...