Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT hukuk ve işletme sınavlarını zar zor geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT hukuk ve işletme sınavlarını zar zor geçti

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT, hukuk ve işletme sınavlarını geçmeyi başardı. Ancak yapay zeka aracı, sınavlardan çok yüksek puanlar alamadı ve kıl payı da olsa geçmeyi başardı.

Prestijli okulların yüksek lisans düzeyindeki sınavlarına katılan ChatGPT, sınavlardan kıl payı geçti. Okullardaki profesörlere göre, son dönemin en popüler yapay zeka (AI) chatbot aracı ChatGPT, kısa süre önce Minnesota Üniversitesindeki dört derste hukuk sınavlarını ve Pennsylvania Üniversitesinin Wharton İşletme Okulundaki bir sınavı geçti. 

CHATGPT DÜŞÜK AMA GEÇER NOTU ALDI

Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki profesörler, ChatGPT'nin dört kursun sınavlarında ne kadar iyi cevap üretebildiğini test etmek için sınavlara puan verdi. 95 çoktan seçmeli soruyu ve 12 kompozisyon sorusunu tamamlayan yapay zeka aracı, ortalama olarak bir C+ öğrencisi düzeyinde performans göstererek dört derste de düşük ama geçer notu almayı başardı.

ChatGPT, Wharton'da bir işletme yönetimi kursunun sınavlarında ise daha başarılı oldu ve B ve B+ aralığında not aldı. Ancak sınavlarda temel matematik sorularında şaşırtıcı hatalar yaptığı açıklandı. Wharton İşletme Okulundan Prof. Dr. Christian Terwiesch, performansı ayrıntılarıyla anlatan bir makalede, ChatGPT'nin temel operasyon yönetimi ve süreç analizi sorularını cevaplamada 'harika bir iş' çıkardığını ancak daha gelişmiş istemlerle mücadele ettiğini ve temel matematikte 'şaşırtıcı hatalar' yaptığını söyledi.

ChatGPT, Aralık ayında geliştirici şirketi OpenAI tarafından herkesin kullanımına sunulduğundan beri dünya çapında hızla popüler hale geldi. Pek çok öğrencinin ödevlerini ChatGPT'ye yaptırdığı da ortaya çıktı.

(CNN International)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...